5 szemfesték trükk, amit minden nőnek meg kell tanulnia

Léderer Fruzsina

Mindegy, hány éve vagy már a szemfestés mestere, ezeket a tippeket imádni fogod.

Egy-két tippet feltétlenül el kell árulnunk, hogy tökélyre fejeszthesd a sminkelési tudásodat. Ezúttal a szemfestést vettük górcső alá. Íme, 5 hasznos infó!

Nyisd ki a szemed!

Ugye, te is gyakran elköveted a hibát, hogy a szemedet, amin épp dolgozol, becsukod? Hagyd teljesen nyitva, és még a szemhéj bőrét is húzd egy kicsit felfelé. Ha becsukod, nem látod jól, mettől meddig érjen a festék, és kisebbnek tűnnek majd a szemeid végeredményként. Jól nyisd ki, és így vidd fel a port vagy ceruzát.

Olvasd el ezt is!
Alapozóbakik, amiket nagyon ciki elkövetni

Így hasznosítsd az olcsóbb szemhéjpúdereket

Elég egyetlen színre beruháznod egy drágább, jobb minőségű púderből, és ez nem más, mint a fehér. Az egész szemhéjadra vidd fel a fehéret, majd erre dolgozd rá a kívánt színeket az olcsóbb palettából. Kiemelik a pigmenteket, és tartósabb is lesz a szemsmink, hála az alapnak.

Monokróm, a szupermenő

Miután feltetted a pirosítót, ugyanazzal a színnel egy kicsit vigyél fel a szemhéjadra is, ha azon nincs semmi, vagy épp csak egy kis fekete. Ettől szimmetrikus és nagyon egységes lesz a sminked hatása.

Tudd a sorrendet!

Mivel a szemfestéket a legegyszerűbb elrontani, mindig ezzel kezdd a sminkelést, így ha le kell belőle valamennyit törölni, nem kell lemosnod az arcod többi részét is. A helyes sorrend: szemek, alapozó, száj, szemöldökök.

Ismerd a szemszínednek megfelelő színeket!

Ha ezeket tudod, nem hibázhatsz. Íme, a legjobb párosítások:

zöld szem: lila, barna, rosegold, korall

barna szem: kék, bronz, lila, arany

kék szem: pasztellek, pink, ezüst