Mik azok a dolgok, amiket meg tudsz változtatni a párodon és miket nem?

Europress
Joy.hu

Nem újdonság, hogy a romantikus filmek gyakran hamis képet állítanak be a kapcsolatokról. Gyakran pedig mi is elhisszük, hogy megváltoztathatjuk a párunkat, hogy még tökéletesebbé tehessük a kapcsolatot.

Olvasd el ezt is!
3 dolog, amit a boldog párok sosem csinálnak

A valóságban ez nem teljesen van így. A kompromisszumok például sokat segíthetnek, ám nem minden esetben. Megmutatjuk, miket tudsz megváltoztatni a párodban és mik azok, amikkel meg kell békélned.

Amit meg tudsz változtatni

Ebbe a kategóriába a szokások tartoznak. Ha például rendszeresen a földre dobálja a szennyesét, vagy összemorzsálja a kanapét, elkésik a randiról, egy beszélgetéssel ráveheted, hogy változtasson rajtuk. Rossz hír, hogy a szerelem nem ezeken a szokásokon múlik. Kicsi az esélye, hogy tényleg ennyire zavarjanak a fenti dolgok, itt inkább a kapcsolattal lehet a probléma. Az viszont tény, hogy ha elmagyarázod neki, hogy nem takarítónő vagy és szeretnéd, ha a jövőben jobban figyelne a rendre, lassan kiküszöbölheted a problémát.

Olvasd el ezt is!
Igaz történet: A férjem flúgos exe és én

Amit nem tudsz megváltoztatni

Amivel nehezebb dolgod lesz - vagy egyáltalán nem biztos, hogy elérhetsz valamiféle fejlődést - az a személyisége. Ha túlzottan türelmetlen, nem nyitott az újdonságokra, nem szeret eljárni szórakozni, ne számíts hatalmas pálfordulásra. Ezeket a jeleket még a randik során érdemes észrevenned, hogy még időben döntést tudj hozni arról, mennyire működhet köztetek a dolog.

Ha pedig nagyon szereted a pasit, de úgy érzed, ráférne egy kis változás, ne dolgozz rajta 3-6 hónapnál tovább, mert ha ennyi idő alatt nem fejlődött, a későbbiekben sem fog. Ekkor neked kell végiggondolni a jövőt.

És mi történik akkor, ha a kisebb dolgokban sem hajlandó változtatni? Biztos találsz valaki mást, aki kevesebb finomhangolást és átalakítást igényel!