5 dolog, amit a sminkesek nagyon szeretnének, ha elkezdenél csinálni

Léderer Fruzsina

Egy-két dolgot mindenképpen érdemes megtanulnod a sminkesektől.

A sminkesek szeretnének elárulni néhány olyan dolgot, amitől biztosan jobb lesz mindenki sminkje. Fogadd meg tanácsaikat.

Hozd ki a legjobbat az ecseteidből!

Szerezz be egy alap ecsetkészletet, és ezt tartsd karban a lehető legjobban. Az egész sminked sokkal tisztább és ragyogóbb lesz, ha mindig megtisztított ecsettel nyúlsz a bőrödhöz. Mindenképp vásárolj egy fújós ecsettisztító folyadékot, amellyel használat után az ecsetekre fújsz, majd megtörlöd a szőrfejüket. Hetente egyszer pedig adj egy alapos mélytisztító kezelést az eszközöknek ecsettisztító folyadékkal.

Hangsúlyozd a szemöldököd!

A szemöldököd keretet ad az arcodnak, és kiemeli a tekintetedet. Akkor is, ha nincs rajtad semmilyen más smink, a szemöldöködet fésüld át, esetleg egy kis színező port tegyél rá, ettől máris olyan lesz az arcod, mintha sminkeltél volna.

Ragyogj!

Az arccsontod fölé, a szemöldököd alá és a szád felső íve fölé mindig tegyél valami fénylőt. Legyen az highlighter vagy strobe krém, lényeg, hogy diszkréten csillogjon. Ettől élénk és nyitott lesz az arcod.

Hagyd abba a hibák keresését!

Kezdd el megszeretni a fura görbületet az orrodon vagy a kicsi anyajegyet, ami a szád fölött van. Ha állandóan ezeket akarod rejtegetni, sosem lesz tökéletes a sminked. Emeld ki a kedvenc részeidet, a "hibákkal" ne foglalkozz, fogadd el őket.

Alkalmazd a jobbra-balra spirálozást!

A szempillaspirált ne csak lentről felfelé vidd fel, hanem jobbra-balra is mozgasd közben az eszköz fejét. Ettől nem lesz csomós a pillád, és egyenletesen szép lesz az eredmény.

Olvasd el ezt is!
Ezek most a legmenőbb rúzs színek

Beveted a trükköket?