Ezek most a legmenőbb rúzs színek

Léderer Fruzsina

Amit a legjobban szeretünk az őszben, az nem más, mint a színek.

Imádjuk az ősz színeit a fákon, a növényeken, a divatkatalógusokban, na és persze az ajkakon, hiszen ilyenkor végre bátran lehet használni a sötétebb árnyalatokat is. Míg nyáron nem igazán gyakran kenünk fel bogyószíneket, tavasszal pedig inkább a nude a menő, ősszel végre előkerülhet a bordó minden mennyiségben.

Matt vagy fényes?

Jó hírünk van: bármelyik! Amelyiket jobban szereted. Hihetetlenül menőn néz ki egy igazán sötét, vagány bordó mattan, de nagyon csábos a fényes, esetleg apró, alig látható csillámokkal gazdagított verziója is.

Nappalra inkább a matt a jobb választás, és estére a fényes textúra.

Na, de melyek is azok a színek?

Az ősz egyértelműen legnagyobb favoritja a bogyószín. Legyen az csipkebogyó, szeder, meggy vagy áfonya. Ezeknek a terméseknek mind hangsúlyos, mély színe van, ami igazán jól kiemelik és dússá teszik az ajkakat.

A klasszikus pirosat inkább tedd el karácsony körülre vagy nyárra, és engedj teret a mélyebb bordóknak.

Ősszel végre bevetheted a barnát, vagy a lilás barnát is, de ha ennyire nem vagy merész, legalább szerezz be egy barnás, sötétebb nude-ot.

forrás: Pinterest
Mély bordó
forrás: Pinterest
Lilás barna
forrás: Pinterest
Bogyószín

Az elengedhetetlen kellék

Feltétlenül rajzold meg a szád körvonalát kontúrceruzával. A sötét színeknél ez elmaradhatatlan, hiszen még akkor is lehet, hogy kicsúszol a vonalból, ha profi rúzsozó vagy. Mindig jól kihegyezett, árnyalatban a rúzsnál minimálisan sötétebb színű ceruzával dolgozz, és ha mégis kifutottál volna a vonalból, korrektoros fültisztító pálcikával korrigálhatsz.

Még egy kis smink inspirációhoz íme, egy szuper videó: