5 tény, amit tudnod kell a válásról

Europress
Joy.hu

Mindegy, hogy a Brangelina pár válásáról, vagy a barátnőd félresiklott házasságáról van szó, biztos, hogy nincs megírt forgatókönyv a szakításra. A válás folyamata tele van ismeretlen tényekkel és nincs olyan módszer, amivel elérhető lenne, hogy minden tökéletesen alakuljon.

Olvasd el ezt is!
8 év után hagyta el feleségét a magyar sztár

Szakértők kicsit jobban beleásták magukat a témába és a következő tényeket állapították meg a válásról:

1. Nem jó, ha túl korán, vagy túl későn házasodsz

Ha 28 és 32 éves korod között házasodsz, akkor a legkisebb a válás esélye. Szakértők szerint a korai házasságban gyakran a felnőttség és a kompromisszum-készség hiányzik a felekből, míg a késpn házasodók kevésbé nyitottak a változásra.

2. A nők kezdeményeznek több válást

A válások 69 százalékát a nők indítják el, viszont a szakításoknál ez az arány nagyjából 50-50 százalék.

3. A pornó okot adhat a válásra

Egy kutatás szerint a pornónézés megkétszerezi a válás esélyét. A felnőttfilmeknek nagyobb hatása van a nőkre, akár háromszoása is növelheti a különválás esélyét.

4. A drága gyűrű is előrejelezheti a válást

Egy amerikai tanulmány alapján azok a párok, akik drágább gyűrűt választottak, kevesebb ideig voltak házasok. Hiába a csillogó kő, a kapcsolat nem ettől lesz hosszú.

5. A pénzügyi viták is rosszat tesznek a kapcsolatnak

Mindegy, mennyit viszel haza, a pénzügyi viták jelzik leghatékonyabban előre a válást. Minél gyakrabban vitáztok a vagyonotokon, annál nagyobb az esély arra, hogy elválnak útjaitok.