A fűszer, amire a te bőrödnek is szüksége van!

Europress
Kata

Nem is gondolnád, milyen hasznos a kurkuma a szépségápolásban is.

A kurkumáról mindenki tudja, hogy az indiai konyha egyik alapköve, de Ázsiában más nemzetek is szívesen használják. Emellett bizonyított hasznossága az egészségügyben is, hiszen véd a gyulladásoktól és más káros hatásoktól, miközben növeli a vitalitást. Ha ennyire jó, akkor miért ne használnánk a bőrápolásban is? Összegyűjtöttük, miért érdemes!

forrás: Europress

Gyulladáscsökkentés

A különböző gyulladások a bőrünket is károsan érinthetik és fokozhatják az öregedését, valamint olyan tüneteket hozhatnak elő, mint a pattanások megjelenése, az ekcéma, vagy a pikkelysömör. A kurkuma rengeteg gyulladáscsökkentő összetevőt tartalmaz, így a szakértők azt ajánlják, hogy fogyassz kúraszerűen sok kurkumás teát, és kiegészítésnek napi kétszer-háromszor vigyél be a szervezetedbe 400-600 milligramm kurkumát. Főleg a téli időszakban hasznos ez nagyon.

Öregedésgátló

A szabadgyökök bőröregedést fokozó hatása közismert, ami ellen megfelelő antioxidánsokkal lehet felvenni a harcot. A kurkuma kurkumint tartalmaz, ami pont egy ilyen vegyület, emellett pedig nagyszerűen hidratál és megelőzi a ráncok, elszíneződések kialakulását. Krémekkel vidd fel a bőrödre, akkor fejti ki hatását ilyen formában.

Méregtelenítés

Amikor túl sok méreganyag halmozódik fel a véráramban, a bőröd fáradtnak, színtelennek tűnhet. A kurkumin fokozza olyan enzimek működését, melyek azért felelősek, hogy a méreganyagoktól megtisztítsák a vért, így újra ragyoghatsz.