11 dolog, amit a fodrászod szerint azonnal abba kellene hagynod

Europress
Kata

Pedig lehet, naponta megteszed.

A hajápolás rutin dolog, megvannak a szokásaink a samponozástól kezdve, a szárításon át, a formázásig...mindenre. De lehet, hogy ezektől a szokásoktól a fodrászod a falnak menne. Mutatjuk, mitől áll égnek a frizuramesterek haja!

1. Piszkálod a töredezett hajvégeket

Rengetegen húzzák szét a töredezett hajvégeiket még jobban, mondván, úgy nem látszik majd annyira. Utóbbi lehet, hogy igaz, de ezzel csak ártasz a hajszálaknak. Ha zavar, nyisszantsd le a töredezést szuper éles ollóval, míg eljutsz a fodrászodig.

2. Nedves hajat formázol hővel

Attól aztán tényleg megőrülnek a fodrászok, amikor megtudják, hogy valaki a hajvasalóval vagy más forró formázókkal nekimegy a nedves hajának. Sose tegyél ilyet, mert megégeted a hajszálakat, aztán lehet is levágni az egészet, mert helyrehozni nagyon nehéz lesz.

3. Hajkefével a nedves hajat

Sose keféld át nedves hajadat hajkefével, inkább használj ilyenkor ritka fogú fésűt, ha nagyon ki szeretnéd bogozni. Ez jó minden hajtípusra és nem nyúzza a hajtöveket.

4. Alvás copffal

Ha szorosan lófarokba fogod a hajad alváshoz, csak megtöröd vele a szálakat és a fejbőr is húzódik. Helyette inkább alkalmazz laza fonást, aminek a végét is extra finoman rögzíted.

5. Közvetlenül a hajra fújod a lakkot

Nagyot hibázol azzal, ha pár centire a fejedtől fújod rá a hajlakkot vagy száraz sampont. Felrázás után ugyanis sokkal jobb, ha minél távolabbról irányítod a hajra, így terjed szét szépen és nem hagy ragacsos foltokat.

Gyönyörű, erős és egészséges hajra vágysz?
Ezt próbáld ki!