Így öltöztek ők! Vintage street style fotókból válogattunk!

Ujvári Viki

Divatfotók régen is léteztek, csak éppen kicsit másként, mint most.

Manapság szélesebb körben, már egyre inkább kezdik érvényüket veszteni azok a divatszabályok melyeket egykor még mindenki szigorúan betartott és a különféle stílusok közt is egyre nagyobb az átfedés. Lassan pedig eljutunk oda, hogy a férfi és a női trendek egy nagy ömlesztőtégelybe landolnak majd, ahonnan mindenki saját szűrője segítségével, nemtől függetlenül, azt választ majd ki magának, amit csak akar.

Persze vannak azok az alapdarabok, amik még mindig inkább a gyengébbik nem gardróbjának tartalmát erősítik, de a divatházak egyre jobban próbálnak az androgün modellek után unisex kollekciókban gondolkodni. Ma már elég egy feltűnő darab, pár harsány szín, vagy egy outfitbe sűrített hivalkodó és "csúnya" darabok összessége, és már kész is van a látványos fotó.

Olvasd el ezt is!
Vintage stílus az utcákon, amit imádni fogtok

A vintage őrület megállt egy ponton és sziklaszilárdan tartja is magát - jöhet bármiféle retró hullám, a 40-es, 50-es, 60-es évek akkor is dívik majd.

Éppen ezért a divathetek láza után ma ezekből a szépséges fotókból válogattunk. Olyan időkből, amikor még a nők teljesen másként értelmezték a divat fogalmát és ahol a sztárkultusz is megmaradt egy visszafogott körön belül.

Nézd meg a galériánkat - 15 kép
Így öltöztek ők! Vintage street style fotókból válogattunk!

Természetesen sokan még mindig imádják a kifinomult összeállításokat, így nem kell félni attól sem, hogy ezek a szofisztikált megjelenést népszerűsítő fotók végleg eltűnnek majd. Csak ahogy az idő is változik, úgy az emberek is, és Földünk lakossága lassan de biztosan lépdel egy még rohamosabban fejlődő világ felé. A technika vívmányai egyre nagyobb teret nyernek, és ez az öltözködésre is rányomja majd kezdetben szinte halvány, majd egyre inkább észrevehető bélyegét.

Olvasd el ezt is!
Különleges vintage boltok Budapesten

Mit gondolsz? Neked tetszenek ezek a régi képek?