Ez a 24 órán át nyitvatartó borszökőkút lehet a turisták új kedvence!

Ujvári Viki

Egyre több csokiszökőkút található világszerte, és úgy tűnik, a láz tovább folytatódik...Csak most kicsit más irányt vett!

Az olaszok valóban tudják, hogy mit is jelent az igazi dolce vita és mindent meg is tesznek, hogy hűek maradjanak ahhoz a sok díszítő jelzőhöz, amiket az elmúlt évszázadokban rájuk ragasztottak.

Életszeretetük mellett, a gasztronómiai szakértelmük is világhírű és talán egyik nép se tud úgy kézzel gesztikulálva kommunikálni, mint ők.

Olvasd el ezt is!
Vörös kontra fehér bor - Melyiket válaszd?

Most pedig ismét adtak egy okot arra, hogy még biztosabbak legyünk abban, hogy náluk jobban bizony senki se szereti az életet: feltalálták az éjjel-nappal működő borszökőkutat!

A hétköznapinak cseppet sem mondható ötletet, egészen pontosan Caldari di Ortona-ban Dél-Olaszországban valósították meg. A lelkes kóstolók a nap bármelyik szakaszában ellátogathatnak a vörösbort árasztó forráshoz és megtölthetik a finom nedűvel poharukat, vagy éppen palackjukat. Az egész kezdeményezes különlegessége pedig az, hogy mindez ingyen van!

Remélhetőleg senki se fog vérszemet kapni ettől a vendégszerető kezdeményezéstől, hiszen tudvalevő, hogy egy jó bor lassan ízlelgetve jó és persze mértékkel!

Olvasd el ezt is!
Jessz! A vörösbor égeti a zsírt

A jövő nyári úticél ínyenceknek akár ez is lehetne!