Ezért dagadnak be a lábaid nap végére

Europress
Kata

Összegyűjtöttük az okokat.

Gyakran előfordul, hogy nap végére úgy érezheted, lábaid nagyon megdagadtak. Ez pedig sokszor fájdalommal is járhat. De nem kell aggódni, a legtöbb esetben egészen hétköznapi okai lehetnek a jelenségnek, melyeket akár el is kerülhetsz.

1. Egész nap talpon

Talán fel sem tűnik, ha egész nap talpon vagy, de a lábaid bizony nagyon megsínylik azt, ha nem pihenteted őket néha. Persze alvás közben eltűnik majd a duzzanat, de hogy elkerüld, ülj le időközönként és emeld magasba a lábaid, hogy segítsd az egészséges vérkeringésüket.

2. Szűk cipő

Imádod az apró balerinacipőket és a szűk pántos szandálokat? Nos, akkor talán ismered azt az érzést, amikor este alig bírod levenni őket. A túl szűk cipő ugyanis szintén lábdagadáshoz vezethet, mert nem hagyja rendesen működni a véráramlást.

forrás: Europress

3. Hízás

Ha hirtelen több kilót felszedsz, azt a lábaid is megérzik, hiszen nagyobb súlyt kell cipelniük, ennek hatására pedig megdagadhatnak. Ezért fordul elő a jelenség a terhesség során is, hiszen az egyre növekvő babát is viszed mindenhová magaddal. Ilyenkor is hasznos egyébként ha néha leülsz és felemeled párszor a lábaid.

4. Keringési probléma vagy fertőzés

Ha a fentiek közül egyik ok sem áll fenn, akkor előfordulhat, hogy keringési problémád van, vagy összeszedtél valamilyen fertőzést, amitől hirtelen több vér áramlik a lábadba és ettől felpuffad. Ezekben az esetekben mindenképp fordulj orvoshoz, hogy kiderüljön, mi a baj!