Így válassz magadnak télre alapozót

Léderer Fruzsina

Más szempontok alapján érdemes kiválasztani a téli alapozót, mint a nyárit.

Míg nyáron könnyedebb, vizes alapú alapozókkal a legjobb sminkelni, télen kicsit krémesebb textúrákra van szüksége a bőrnek. Mivel a hideg időben kevesebb faggyút termel a bőr, ne használj poros állagú alapozót, hiszen attól jobban kiszárad, ráadásul a por beleül a kiszáradt bőr apró ráncaiba. A krémes állagú a legjobb, hiszen ez fed a legjobban, és nem is szárít. Felviheted beauty blender szivaccsal, lapos ecsettel vagy akár kézzel is, ahogy neked a legkényelmesebb. A habos alapozókat a legjobb, ha ecsettel kened fel, de ezeknek a fedése nem olyan erős, mint a krémeseké.

Nyáron igazán barnán, majd ősszel a megmaradt nyári barnasággal semmiképp se keress téli alapozót, várd meg ezzel az október-november időszakot. Iyenkorra általában kialakul a téli színed, és biztosan nem fogsz mellélőni a szín kiválasztásakor. Teszteld le neon fényben, majd nézd meg természetes fényben is. Ez azért lényeges, mert télen hamar sötétedik, és a nap legnagyobb részében lámpafényben kell ülnöd, és az alapozódnak ilyenkor is úgy kell tűnnie, hogy természetes, és teljesen a bőrödbe olvad.

Figyeld meg azt is, hogy a télre használt krémed hogyan reagál a krémes téli alapozódra. Hagyd, hogy a hidratálód jól beszívódjon, ezután pedig jöhet az alap. Ha úgy érzed, zsírosabb lett a bőröd a kettő kombinációjától, egy kevés mattító púderrel tompíthatod ezt.

Télen érdemes extra figyelmet fordítani az alapozás után a pirosításra is. Ilyenkor sápadtabb a bőr, és igényli, hogy üde szín kerüljön rá. Teljesen kivirulsz tőle.

Ha a szuper alapozó már megvan, készíts egy csodás esti sminket magadnak. Ehhez adunk egy kis segítséget. Íme!