Így egyenesítheted ki a hajad hő nélkül

Kata

Vannak olyan régi módszerek, melyek valóban működnek!

Amikor meg akarjuk szelídíteni göndör vagy hullámos fürtjeinket, a legkézenfekvőbb megoldáshoz fordulunk: hő segítségével érünk el szögegyenes tincseket. A magas hő azonban roncsolhatja a hajat, így érdemes néha megkerülni. Olyan jól bevált módszereket mutatunk a haj kiegyenesítésére, melyek működnek az erősebb hullámokon is.

1. Megfelelő sampon és balzsam

Mielőtt belevágsz a természetes egyenesítésbe, találd meg a megfelelő termékeket. Válassz egyenes hajra való sampont és balzsamot, mosás után törölközővel távolíts el finoman minél több nedvességet, majd vigyél fel puhító krémet, szérumot.

2. Extra törölköző

Használj olyan törölközőt a felesleges víz eltávolítására, ami extra nedvszívó tulajdonsággal rendelkezik. Ehhez érdemes a fodrászkellék üzletekben szétnézni. Mivel a haj hő nélküli egyenesítése hosszú száradási folyamat, ezzel meggyorsíthatod.

forrás: Europress

3. Fésüld addig, míg megszárad

A hullámos hajnak finom, lágy megjelenést kölcsönöz, ha úgy hagyod magától megszáradni, hogy közben folyamatosan fésülöd, pár percenként pedig az ujjaiddal közrefogod és egyenesre húzod a tincseket. Türelemjáték, de megéri.

4. Tincsekkel borítva

Régi technika a selymes, egyenes haj elérésére, hogy a hajszárítót hideg fokozatra állítva szárítod a hajad addig, míg majdnem teljesen kész. Majd részekre osztva a tincseket úgy tűzöd fel, hogy szépen körbefektetve rajta, beborítsák a fejtetőt. Ezt órákig érdemes így hagyni, akár ezzel is alhatsz.

5. Mindent egyben

A lassú, hideg levegős szárítást kombináld a fésüléssel és a tincsek folyamatos kifeszítésével. Majd ha végeztél fixáld az eredményt erre kitalált, kócosságot megelőző termékekkel.