Sarah Jessica Parker ki akart szállni a Szex és New Yorkból

V. Zsófi

Mi lett volna velünk Carrie nélkül?

Bár már tizenkét éve véget ért a sorozat, ma is elképzelhetetlen, milyen lett volna nélküle. Fontos helye van a popkultúrában, megnyitotta az utat más modern női főhősökről szóló sorozat előtt, de a divatot is teljesen átformálta.

Már az első rész berántott minket a világába, Sarah Jessica Parkert viszont nem. A színésznő nemrég nyilatkozta a People magazinnak, hogy az első epizód után majdnem kiszállt a sorozatból. Minden sorozat kezdő pilot epizódja tulajdonképpen egy próba, egy tv társaság egy tucat sorozatból is kérhet egy évadban pilotot, majd a kész rész alapján eldöntik, melyiket rendelik-e be egy egész évadra. SJP leforgatta a Szex és New York első részét, majd megfeledkezett róla és amikor jött a hír, hogy berendelték a sorozatot, bepánikolt. Akkoriban felváltva forgatott filmet és játszott színházban és nem akarta lekötni magát egy ilyen folyamatos megbízatással.

„Nem tudtam, hogy akarom-e csinálni. Találkoztam az ügynökömmel, hogy megpróbáljuk kideríteni, kiszállhatok-e még belőle. Azt hittem, úgy változtatja meg a sorozat az életemet, hogy túszként fogva tart.”

-
Olvasd el ezt is!
Visszatérhet a képernyőre kedvenc sorozatunk, a Szex és New York?

A színésznő korábban arról is nyilatkozott, hogy vonakodott elvállalni a pilot epizód leforgatását is, de nagyon tetszett neki a forgatókönyv, ezért beadta a derekát.

Szerencsére az HBO tökéletesen reagált, amikor SJP és ügynöke felkereste őket az aggodalmaival.

„Az HBO végtelen bölcsességgel leültetett és azt mondtam. Nem, nem, nem, nem, nem. Mi nem így működünk. Akkor akarjuk, hogy itt legyél, amikor te is itt akarsz lenni, és az alapján csinálunk sorozatokat, hogy milyennek érezzük, nem kell a reklámbevételekre reagálnunk. Csináljuk meg ezt az évadot és nézzük meg, milyen lesz!”

-

- mesélte a színésznő. És hozzátette még azt is, hogy innentől kezdve simán ment minden, és soha többé nem kérdőjelezte meg a döntését.

„Könnyen meggyőztek és miután elmentem az első forgatási napra, nem néztem vissza. Az elképzelhető legboldogabb, legtermékenyebb és legkielégítőbb szakmai élmény volt.”

-

Gondoltad volna?