A TripAdvisor nem árul többé olyan helyekre jegyet, ahol felmerülhet az állatkínzás lehetősége

peta.com
B. Krisztina

Amikor nyaralásunkat tervezzük, igazán jó mókának és élménynek tűnik elefánton baktatni, bébi tigrist simogatni vagy delfinekkel úszkálni. Talán eszünkbe sem jut, hogy egyetlen állat sem azért jött a világra, hogy az embert szórakoztassa. Talán eszünkbe sem jut, hogy az állatoknak lelki-testi sérülést okoznak ezek a "fellépések", az attrakcióra való felkészülés, a "trenírozás". Talán eszünkbe sem jut, hogy az állatok nem bohócok, egy tigris nem tűzkarikán átugró szuperhős, egy elefánt nem porondon ágaskodó légtornász és egy bébitigrisnek az anyja mellett a helye, nem turisták százainak keze között. Nem szabadna, hogy így legyen... de amíg ezért fizetnek az emberek, addig sajnos nem lesz változás.

Stephen Kaufer, elnök-vezérigazgató egy sajtóközleményben arról beszélt, hogy az állatok védelméről szóló új foglalási irányelvekkel elsősorban az emberek felvilágosítása, edukálása volt a céljuk. Szeretnék viszont felhívni a figyelmet olyan helyekre és programokra is, ahol az állatokkal szépen, lelkiismeretesen bánnak, ahol nem merül fel abúzus lehetősége. Ezeket a helyeket/programokat több állatvédő szervezettel együtt választották ki, és a weboldalon egy mancs ikonnal jelzik majd az oldal látogatóinak.

A PETA több évi kőkemény lobbizás után elérte, hogy 145 év után, májusban léptek fel utoljára elefántok a világ egyik legnagyobb cirkuszi társulatánál, a Ringling Brothers-nél. A PETA munkáját azzal segítették az emberek, hogy egyszerűen nem vásároltak jegyet a Ringling előadásaira. A TripAdvisor munkáját Te is segítheted azzal, hogy figyelembe veszed ajánlásaikat és elkerülöd azokat a helyeket, amik tiltólistán vannak.

Hajrá TripAdvisor, hajrá PETA!