Egy téli mikrotrend, ami biztosan megosztó lesz: a kordbársony

pinterest.com
Ujvári Viki

Az anyag trendek folyamatosan bővülnek, így még mindig tudunk neked újat mutatni!

Szinte mindenkinek van egy gyerekkori emléke a kordbársonyról, az ünneplőruhák egyik legkedveltebb alapdarabjáról, amit kötelezően és becsületesen hordtunk, pontosan addig ameddig muszáj volt.

Olvasd el ezt is!
Megosztó trend, ami két hónap múlva egész Hollywoodot meghódítja: a bársony

A nevéből is látszik, hogy a bársonyfélékből való, és ősét már az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták.

A ma ismert változat kezdetben az arisztokrácia egyik kedvenc kelméje volt, majd az ipari forradalomnak és a textilüzemeknek köszönhetően nagyot fordult a kocka. Mivel egy strapabíró anyagról van szó, ezért úgy gondolták, hogy készíthetnék ebből a munkások ruháit, így fokozódott le a kiváltságosok egyik kedvenc textúrája a fejlődés által.

Olvasd el ezt is!
Taylor Swift combcsizmája már a téli trendeket idézi!

A '60-as években kicsit fordult a kocka, de még mindig nem jött el a várt siker. Aztán sláger lett a farmer, és korbársonynak sikerült is felvennie vele a versenyt, de sajnos nem volt hosszútávú ez a próbálkozás sem.

Igazán sosem tűnt el, de inkább megmaradt egy bizonyos réteg keretei közt, egészen mostanáig. Nagyon úgy tűnik, hogy a retró trendek felélesztéséből ez a hullám se marad majd ki, annak ellenére, hogy sokak szerint egy kimondottan csúnya, durva és fantáziátlan anyagról van szó.

forrás: must.com.cy

Az, hogy mennyire lesz majd szerethető ez a sokakban túl sok szép emléket nem ébresztő anyag, még képlékeny. Mindenesetre a boltokban nézelődve már te is belefuthatsz egy-egy ilyen darabba, és meg kell hagyni egész jó kis kollekciók közül lehet válogatni. A hippik valamiért imádták és nagyon jól kombinálták más ruhadarabokkal is, így szerintünk egy próbát azért megér a dolog.

Street style fotók természetesen ebben a témában is vannak szép számmal, így ismét ezek közül szemezgettünk!

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
Egy téli mikrotrend, ami biztosan megosztó lesz: a kordbársony

Mit gondolsz? Szerinted sikerül majd átlépni a rossz gyerekkori emlékeken és adni még egy esélyt ennek az anyagnak?