5 fontos lépés arcod hidratáltságáért

Léderer Fruzsina

Ha az arcod hidratált, az egész külsőd jobb lesz.

Mindössze egy igazán jó hidratálási rutinra van szükséged ahhoz, hogy a bőröd mindig alaposan hidratált legyen. Kövesd a következő lépéseket!

1. Egyél hidratáló ételeket!

Iktasd be napi háromszor olyan ételek fogyasztását bármilyen formában, mint a zeller és uborka. Ezek tele vannak vízzel, és gyorsan a bőrödbe juttatják, ha gyakran fogyasztod őket. Az omega-3 zsírsavban gazdag ételek is csodás hatással vannak a bőröd rugalmasságára. Egyél lazacot vagy szedj omega-3 kapszulát!

2. Válassz megfelelő krémet!

Ha vízhiányos az arcod, különösen fontos, hogy vízhiányos, és ne száraz bőrre való krémmel kend be reggel és este. Kivéve, ha a vízhiány mellett alapból száraz is a bőrtípusod. Előfordulhat az is, hogy vízhiányos és zsíros, vagy vízhiányos és normál a bőröd. Ezt vedd figyelembe, és szerezz be egy jó hidratálót.

3. Minden reggel tisztítsd át az arcod!

Reggelenként elég egy tisztító termékkel lemosnod a bőrödet, esténként pedig háromlépéses tisztítás ajánlott (sminkeltávolítás, arclemosás, tonizálás). Ha teheted, hidratáló lemosót alkalmazz minden reggel.

4. Fogyassz elég vizet!

Naponta legalább 12 pohár vizet igyál meg! Készíts magad mellé két üveget és egy pohararat, így könnyű mérned, mennyi fogy el. Ennél a több csak jobb, de sose fogyassz kevesebbet. Ha megiszl egy kávét, aminek bőr szárító hatása van, utána rögtön jöhet két pohár víz, hogy pótold a veszteséget.

5. Télen és nyáron extra figyelem kell

Ha fűtés vagy légkondi szezon van, az arcod rekordsebességgel veszít a hidratáltságából. Ilyenkor legyen nálad egy hidratáló, amivel napközben is többször bekenheted az arcodat.