Audrey Hepburn 5 tanácsa a boldog és egészséges élethez

Ujvári Viki

A színésznő elragadó személyisége és természetes szépsége körüli legendák a mai napig mit sem fakultak!

A belga származású Audrey Hepburn szépsége világhírű volt, visszafogott, szerény megjelenésével szinte mindenkit levett a lábáról, tökéletes ellentéte volt kolléganőjének, a szexszimbólumnak kikiáltott Marilyn Monroe-nak. Bár két különböző típusú nőt testesítettek meg (és talán ez volt a kimondott célja a stúdióknak is), mégis a mai napig jól ismeri az egész világ a nevüket.

Olvasd el ezt is!
Így piknikeztek ők! Legendás hírességek fotóiból szemezgettünk!

Audrey-ból áradt az a fajta harmónia és báj, aminek titka a mai napig sokakat érdekel. Pár évvel ezelőtt kisebbik fia, Luca Dotti egy interjú során örömmel beszélt édesanyja "szépség-praktikáiról" is, mi most ezekből szemezgettünk!

1.) Sok-sok folyadék!
A színésznő nagyon sok vizet ivott minden nap és mellé rengeteg zöldséget fogyasztott. Mindezeket pedig nem azért tette, mert tudta, hogy ez egészséges, hanem mert őt ez az életmód boldoggá tette.

2.) Mértékletes húsfogyasztás!
Bár sose vált igazán vegetáriánussá, csínján bánt a húsokkal. Kis adagokban fogyasztotta, általában 80% zöldség/gyümölcs, 20% hús arányban.

forrás: pinterest.com

3.) Ne félj az öregedéstől!
Fia elmondása alapján a színésznő élete minden egyes szakaszában jól érezte magát. Nem félt az idő múlásától, bár természetesen őt is zavarták sokasodó ráncai, vagy ősz hajszálai, de elfogadta, hogy ez az élet rendje és megpróbálta maximálisan élvezni késői éveit is.

4.) Burgonya imádat!
Audrey nagyon hitt a krumpli erejében, éppen ezért diétáinak egyik állandó szereplője volt.

forrás: pinterest.com

5.) Az apró dolgok ereje
Mennyire sablonosan hangzik egy mai ember fejével az, hogy: élvezd az életet, úgy ahogy van! Audrey Hepburn magával ragadó személyiségének, talán ez volt az egyik legszilárdabb alapja. Minden nap képes volt rácsodálkozni a világra és kislányosan bájos naiv énje mindig megmaradt. Tudta szívből élvezni az élet olyan jelentéktelennek tűnő dolgait is, mint egy bevásárlás és ezek az apró kis örömök vitték előre őt minden nap.

Több mint 23 éve már annak, hogy Audrey Hepburn nincs már köztünk. Kevesen tudják, hogy nem csak színészi munkája miatt ismerték el őt világszerte: a '80-as évek végén az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának (UNICEF) jószolgálati nagykövete lett és mindent megtett a hátrányos helyzetben élő gyerekekért. 1992-ben átvehette a BAFTA Életmű-díját, halála után 1993-ban pedig poszthumusz Jean Hersholt Humanitárius díjjal jutalmazták.

Emléke örökké köztünk él, ha másként nem, hát emlékezetes filmjei révén!