Így lesznek végre szépek, erősek és egészségesek a körmeid

Léderer Fruzsina

Otthoni trükkökkel elérheted az áhított eredményt.

Ha erős és szép körmökre vágysz, nem kell mást tenned, mint követni az alábbi tippeket. Néhány hét után rá sem ismersz majd a kezeidre, olyan csodásak lesznek.

Mindig reszelőt használj!

Egy irányba mozgasd, majd miután a megfelelő hosszra reszelted a körmöket, bufferszivaccsal is reszelgesd át. Felejtsd el a körömollót és a csipeszt, töredezik tőle a köröm, a reszelő viszont egységes és szép hatást biztosít.

Legyen mindig tiszta a kezed!

Mosd meg gyakran, és a táskádba dobj be egy kézfertőtlenítőt. Alaposan, a körmeidnélk is szappanozd be az ujjakat. Tiszta kéz = szép kéz.

Legyenek szárazak a körmök!

Sose hagyd nedvesen a körmeidet kézmosás vagy fürdés után, hiszen a nedvességet imádják a gombák, ráadásul a nedves körmök gyorsabban törnek.

A körömlakk mentes napokon is használj erősítő lakkot

Kenj fel egy réteg színtelen, körömerősítő lakkot akkor is, ha épp pihenteted a körmöd, hiszen ettől az extra rétegtől ellenállóbb és erősebb lesz.

Védd a hideg ellen

Akármilyen masszív szerkezetű is a köröm, a hideg ellen mindenképpen védelemre van szüksége, mert könnyebben törik, ha elveszíti természetes belső nedvességét. Ősszel és télen kötelező a kézkrém!

Olajjal a szép körömért

Kend be rendszeresen az egész körmöt avokádó olajjal, ettől rengeteg hasznos tápanyaghoz jut.