Így lehetnek a sminktől nagyobbak a szemeid!

Kata

Mutatunk pár egyszerű fogást.

A Disney hercegnők álomszerűen nagy szeme nem is olyan elérhetetlen dolog, mint gondolnád! A celebek egyik kedvelt sminkmesterének, Michael Anthonynak legalábbis van pár remek trükkje arra, hogy megközelíthesd az álom-tekintetet - mutatjuk!

1. Világos szemceruza

Ha egy világos színű szemceruzával húzod ki alul a szempillák tövét, azzal optikailag nagyobbnak tűnik majd a szemed fehérje, így a tekinteted is megnyílik. A mester szerint még a fehérnél is jobb a bézs/barackos árnyalat.

2. Alsó szempillák

Bár legtöbbször a felső szempillákat festjük ki, most helyezz hangsúlyt az alsókra is. Előtte fénylő highlighter korrektorral világosítsd a szem alatti területet, majd óvatosan fesd ki a pillákat úgy, hogy a festék ne mosódjon el. A legjobb, ha vízálló verziót használsz.

3. Fényes szemfesték

Az egyik legalapvetőbb trükk, ha a belső szemzugba világos, fénylő szemfestéket teszel. Hiszen ez is optikailag nagyítja majd a szemeidet. Válassz pezsgő árnyalatot, és egy picit nagyobb ecsettel tedd fel, mint ami alapból használnál.

4. Műszempillák alulra is

Bár ahogy a szempillaspirált, úgy a műszempillákat is inkább felülre tesszük, most ebben is tegyél kivételt. Pár különálló szálat illessz az az alsó pillákhoz középre, ettől nagy, babaszerű, ártatlan tekinteted lesz.

5. Fehér tusvonal

Igazán hangsúlyos megoldás lehet, ha előbb cicaszemeket festesz magadnak fekete tussal a szemhéjadon, majd alulra is húzol egy kifele mutató hosszabb vonalat, csak éppen fehér tussal, esetleg szemceruzával. Ez jelentősen megváltoztatja a szemed formáját, pedig csak egy apró vonásról van szó.

6. Minden egyszerre

Amikor igazán ütős eredményre van szükség, használd az össze fenti trükköt egyszerre, hiszen megférnek egymás mellett, úgy találta ki őket a sminkguru!