7 tipp, amitől még gyorsabban fog nőni a hajad

Kata

Ha már alig bírod kivárni, hogy hosszabb hajkoronád legyen, itt van pár trükk!

A hajunk minden hónapban nő egy keveset, ám ezt sok minden befolyásolhatja. Ha egészségesen étkezünk, vagy különböző tápláló pakolásokkal kényeztetjük és egyéb trükköket is bevetünk, gyorsíthatunk a folyamaton - mutatjuk, milyen tippeket érdemes megfogadnod!

1. Egészséges étrend

Ahhoz, hogy a hajad gyorsabban nőhessen, sok fontos tápanyagra van szüksége. Ha fehérjékben, valamint A, B, C, és E vitaminban gazdag ételeket fogyasztasz, már sokat tettél érte. Ezek mellett pedig figyelj oda az optimális cink, vas, magnézium és szelén bevitelre is. Egyél például sok spenótot, lazacot, tojást, joghurtot, brokkolit, sajtot, tejet, és fogyassz hozzájuk 100%-os gyümölcsleveket, céklalevet vagy répalevet.

2. Ricinusolaj

Mivel a ricinusolaj teli van E vitaminnal és hasznos zsírsavakkal, nagyon jót tesz a hajnak. Vegyél egy adaggal belőle, ahhoz adj ugyanolyan mennyiségű kókusz, olíva vagy mandulaolajat és masszírozd a fejbőrödbe. Ezután hagyd rajta 30-45 percig és samponnal mosd le. Az olajkeverékhez tehetsz rozmaring, eukaliptusz vagy levendula olajat is az aromák miatt.

3. Masszázs

Hetente legalább egyszer rendesen masszírozd át a fejbőrödet, hiszen ez jót tesz a vérkeringésnek, amitől a hajszálak is élénkebbek. A masszázst érdemes egybekötni meleg hajolajas vagy egyéb tápláló hajpakolás felvitelével. Ilyenkor masszírozd 4-5 percig egyenletesen a fejbőrödbe a tápláló anyagokat, majd gondosan öblítsd le és jöhet a hajmosás.

4. Dobd előre a hajad

Ez talán a legegyszerűbb és legalapvetőbb trükk, amit megtehetsz: hajtsd le a fejed és dobd előre a hajad naponta négy percre. Ezzel javítod a vérkeringést, ami serkenti a haj növekedését.

5. Stresszmentes lét

Bár manapság ezt nem olyan könnyű elérni, törekedj arra, hogy a stresszt minél jobban kiűzd életedből. Ez az egyik olyan faktor ugyanis, ami hajhullást okoz és a növekedést is gátolja.

6. Tápláló gyógynövények

A rozmaring, macskamenta, csalán, bojtorján, zsurló és zsálya mind olyan növények, melyek teli vannak fontos antioxidánsokkal, valamint a vérkeringést is javíthatják. Áztass közülük egyszerre többet vagy csak egyfélét forró vízben 15-20 percig, majd a hajmosás végén utolsó lépésként öblítsd le a folyadékkal a hajadat. Emellett pedig igyál sok gyógyteát!

7. Aloe vera

Az aloe vera elősegíti a haj növekedését, ugyanakkor a hajhullást is gátolja. Készíts friss aloe gélből és egy kevés citromléből keveréket, majd ezt vidd fel a hajadra és hagyd is rajta 20 percig. Ezt követően pedig samponnal mosd meg a hajad. Hetente-kéthetente érdemes megismételni a műveletet, a pakolást pedig kókusztejjel is felturbózhatod.