5 hatásos tipp a sokáig feszes bőrért

Léderer Fruzsina

Néhány tanács megfogadásával olyan lesz a bőröd negyvenévesen is, mint húszévesen.

Most épp a világon valahol biztosan van egy nő, aki épp krémezi az arcát, egy másik, aki reménykedik, hogy örökre ránctalan marad, egy harmadik pedig azon gondolkodik, vajon létezik-e melltartó az arcnak is, hogy ne lógjon a bőre pár év múlva. Te pedig legyél az, aki elolvassa tippjeinket, és legyen sokáig feszes a bőröd.

Kollagén a feszességért

Fogyassz olyan ételeket, amelyekben kollagén van, illetve indítsd is be az anyagnak a termelődését. Ha bőrgyógyászodtól retinoid tartalmú készítményt kérsz feliratásra, vagy olyan termékeket szerzel be, amelyben retinol van, és ezeket használod rendszeresen, beindul a kollagén termelődés.

Vigyázz a szemkörnyékedre

23 év felett kötelező a szemkörnyék ápolás. Kend be éjszakára szemkörnyékápolóval, és szabadtéren mindig viselj napszemüveget, ha egy kicsit is hunyorogsz, ugyanis a hunyorgás előidézi a szem körüli ráncokat. Ezt egyszerűen megelőzheted, ha van rajtad napszemcsi.

Lazítsd el a nyakadat!

Ha fekszel vagy ha épp edzel, a nyakad legyen ellazulva, hiszen a bőre nagyon érzékeny, és könnyen gyűrödik. Mikor minden testhelyzetben igyekezz ellazítani a nyakadat.

Cink és C-vitamin

Ha a bőröd szövete károsodott, könnyen helyrehozhatod, ha sok antioxidáns tartalmú ételt, illetve C-vitamint és cinket fogyasztasz. Igyál citromos zöld teát, szedj halolaj kapszulát és ne félj a jó zsíroktól.

Ne fogyassz kristálycukrot!

Öregíti és ráncosítja a bőrt a fehér cukor. Próbálj ellenállni a kísértésnek, és ha édességre vágysz, inkább steviával vagy xilittel pótold a cukrot. A cukorban található anyagok támadják a kollagén raktáradat, pedig a kollagén a bőr legfőbb feszesen tartója.