5 hiba, amit az irodai sminkedben elkövethetsz

Léderer Fruzsina

Bár reggel csodás kinézetet varázsolsz magadnak, az irodai tükörben valami nem stimmel?

Fontos, hogy tudd, mikre kell figyelned sminkeléskor, mikor a munkahelyedre készülsz. Az irodai lámpák ugyanis nagyon trükkösek, és ugye sajnos az sem mindegy, milyen színeket viselsz.

Vigyázz a fényekkel

Bár természetes fényben és az otthoni lámpánál is tökéletesen mutat az alapozód, a munkahelyi neonnal meggyűlhet a bajod. Rémesen mutat neonfényben minden, ami csillog. Kerüld a metálos szemfestéket és a túl fényes highlightereket. Az alapozódat nagyon alaposan dolgozd bele a bőrödbe, hiszen ebben a fényben minden egyes csík látszik, ha rosszul van felkenve.

Nem mindegy a szín

Az irodai szemsmink legyen barna, nude vagy diszkréten fekete. Ahogy a füstös szem nem irodai viselet, úgy az élénk rúzs sem. Ha rúzst szeretnél viselni, válassz nude-ot, matt bogyószíneket (de semmiképp sem szederlilát), és még a halvány piros és mályva is belefér. A csábos vöröset tartogasd munka utánra, ahogy a fuksziapinket és a többi neonszínt is.

Ha nem csinálod meg a szemöldöködet

Ha lyukak maradnak a szemöldöködön, vagy nem megfelelő a formája, az arcod komolytalanabb lesz. Legyen határozott, karakteres és jól fésült a szemöldököd, hiszen keretet ad az arcodnak és komolyságot sugároz. Ha nem tudod, hogy kezdj neki, itt találsz néhány tippet.

Szájfény

Nem magyaráznánk túl hosszan: Nem kell szájfény. Sem az irodában, sem máshol. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá mégis, akkor persze nyugodtan viseld bulikban, de dolgozni ne menj szájfényben, mert divatbaki.

Ha elfelejted a pirosítót

Pirosító nélkül mindenki egy kicsit fáradtabbnak tűnik. Ne hagyd, hogy a kollégáid azt gondolják, épp kezdesz lebetegedni, vigyél színt az arcodra egy kis pirosítóval. Nagyon jót tesz!

Olvasd el ezt is!
Négyszeresen amputált szépségvlogger lányon ámul a világ

Nem is olyan nehéz!