Virághoroszkóp: mit üzen rólad a tiéd?

Europress
Joy.hu

Tudod, hogy melyik virág nyílik a születésed hónapjában? Nos, ha eddig nem voltál vele tisztában, akkor most eláruljuk, hogy mi is a te "virág zodiákusod"!

Sokat elárulhat a személyiségedről, ezért mindenképp olvasd el, hogy neked mi a "virág zodiákusod"! Ja, és egy szuper tipp: az egyik legszebb szülinapi ajándék lehet, ha a születése hónapjában nyíló (vagy a virágboltokban akkor szezonálisan elérhető) virágból ajándékozol az ünnepeltnek egy szép csokrot!

Jöjjenek most azok az alaptulajdonságok, amelyek az egyes "virágjegyekre" jellemzőek!

Január

Szegfű: egyediség, vonzerő és szeretet. A virág különböző színű változatainak különböző jelentése van, de közülük talán a legerőteljesebb a pink verzió, amely az anyák soha nem múló szeretetét jelképezi.

Február

Írisz: érték, hit és tudás. Ezt szimbolizálja a virág három szirma, amely egyébként Franciaország nemzeti virága.

Március

Nárcisz: újjászületés és új kezdetek. A szerencse virága, így nagy megmérettetések előtt érdemes ilyen csokrot ajándékozni annak, akinek sikert kívánsz.

Április

Margaréta: ártatlanság, hűség és tisztaság. A barátok közötti kis titkokat is jelképező virág ez, amely a tiszta jellemek kedvence.

Május

Liliom: kedvesség, emberség és tisztaság. Másik neve egyébként 'majalis', ami szintén a májushoz kötődik.

Olvasd el ezt is!
A legkreatívabb virágboltok Budapesten, ahonnan tuti, hogy nem egy unalmas csokorral távozol majd

Június

Rózsa: szerelem és szenvedélyesség. Szintén mást jelentenek a különböző színei, akárcsak a szegfű esetében: pl. a sárga rózsa a barátság, míg a vörös a 'szerelem első látásra' jelképe.

Július

Szarkaláb: finomság és könnyedség. Erre a jegyre jellemző még a nyíltszívűség és hogy könnyen alkalmazkodik bármilyen helyzethez.

Augusztus

Kardvirág: erő és becsületesség. A szenvedélyes és határozott jellemek virága a kardvirág, akik soha nem hátrálnak meg.

Szeptember

Őszirózsa: szeretet és türelem. A legenda szerint e virág illata elűzi a rossz szellemeket is.

Október

Körömvirág: empátia és feltétel nélküli szeretet. A meleg tónusú szín és a napra emlékeztető forma miatt azt tartják: fényt és vigasztalást hoz a házba, ha tartunk ilyen virágot otthon.

November

Krizantém: barátság, optimizmus és életöröm. Óriási lelkierő és csillapíthatatlan tudásszomj jellemzi azt, akinek a krizantém a virága.

December

Mikulásvirág: sikeresség és folytonos ünneplés. A karácsonyi csillagként is ismert növény régebben a tisztaság szimbóluma volt, ma már inkább a fentieket jelképezi.

Olvasd el ezt is!
Ezzel a jeggyel barátkozz a horoszkópod szerint

Igaz rád a jellemzés?