5 divat-bölcsesség, amit a harmadik X után már te is pontosan tudsz

Ujvári Viki

Sokak szerint a harminc az új húsz, mégis azt kell mondanunk, hogy a harmadik iksz után azért jó pár dolog már nem ugyanaz...

A világnézeted nem csak az emberekhez, vagy éppen az élethez való hozzáállásodban változik, hanem idővel elkezdesz a gardróbod tartalmára is más szemmel tekinteni.

Persze nem azt mondjuk, hogy drasztikus és szembetűnő átalakulást követel az, ha elfújod a 30. gyertyát is a tortán, de talán a listánkat olvasva benned is jobban kirajzolódik a kép arról, hogy valójában mire is gondolunk.

Olvasd el ezt is!
Diana hercegné – Egy stílusikon divattitkai

1.) Kukába a szabályokkal!

Beléptél abba a korba, pontosabban évtizedbe, amikor már sokkal inkább látod azt a nőt, aki benned lakozik. Örömmel és elfogadással éled meg nőiességedet minden téren és rég nem érdekelnek azok a divatszabályok, amiket valakik egyszer valamiért lefektettek. Már pontosan tudod, hogy mi áll rajtad jól, mi a te egyéni hangod ruhák terén. Magasról teszel azokra a listákra, melyek arról szólnak, hogy mégis mely darabok vannak a 30+-os nők "ne hordd" listáján és mindez így van jól!

2.) Szelektálni, szelektálni, szelektálni!

Persze a divat mindig ismétli önmagát, de attól még nem kell minden régi darabot kincsként őrizni. Idővel belátod azt, hogy mely ruhák azok, amiket bár 10 éve még imádtál, viszont mai fejjel már tudod, hogy többet nem vennéd fel. Egy letisztultabb gardrób néha sokkal jobb, mint egy túlzsúfolt nagyker küllemű szekrény, amiben már te se tudod, hogy mi hol van.

forrás: pinterest.com

3.) Az ördög nem csak a sarkakban lakozik!

Tudjuk, tudjuk hogy mennyire szexi pár centivel a föld felett járni és valóban: nincs olyan nő, aki ne válna ellenállhatatlanná amikor magára kap egy magassarkú cipellőt. 30 után viszont a kényelem is szemponttá válik és - pont azért mert elfogadtad azt a valakit, aki a tükörből néz vissza rád - megtanultad hogy a lapos sarkak éppen annyira tökéletesek, mint a centik adta szexi-faktor. Már tudod jól, hogy egy férfit hosszútávon úgysem a gardróbod tartalmával és az öltözködéseddel tartasz meg, hiszen az maximum csak hab a tortán.

4.) Egyedül vásárolni a legjobb!

Talán már a húszas éveid folyamán is érlelődött benned a gondolat, de harminc után már bizonyosságot nyer az, hogy nem kell mindig párban járni a boltokat. Mivel már pontosan tudod azt, hogy mi a te stílusod, ezért sokkal céltudatosabb vagy ha valami kell. Nem csak időt spórolsz, hanem az idegeidre is jótékony hatással lehet az, hogy nem kell valakire egy fülke előtt várni egy órát, mert éppen a fél boltot magára próbálja. Ha mégis bizonytalan vagy a választást illetően, akkor is elég ha egy gyors szelfit küldesz magadról a barátnődnek...

forrás: www.the-newton.com

5.) Az a bizsu, nem jó bizsu!

Minden valószínűséggel te is megjártad már a leértékelt ékszerek fényes poklát. Amikor a piros árcímke galád csábítóként hívogat, hogy aztán gondolkodás nélkül feltankolj mindenféle pár százas bizsuból. Ezzel pedig nincs is gond! Viszont a harmadik iksz után, az ember lányának már nem sok kedve van az ujjait sikálni a zölden fogó gyűrűk miatt. A minőség tehát helyet cserél a a fontossági listán a mennyiséggel! Már tudod azt is, hogy nem kell rögtön a legdrágább ékszerüzletbe rohanni, viszont nem is kell minden olcsóságot azonnal megvenni.

Olvasd el ezt is!
3 elfeledett divattrükk, amit idén ősszel nyugodtan bevethetsz

Te még mivel egészítenéd ki a listát?