Ezt a kérdést mindenképp tedd fel az állásinterjún!

Europress
V. Zsófi

Rengeteg információt szerezhetsz be a segítségével.

Ideális esetben az állásinterjúk arra szolgálnak, hogy a munkaadók és pályázók kiderítsék, megfelelnek-e egymásnak. Erre pedig a legjobb mód a kérdések feltevése, melyek ugyan nagyon eltérőek lehetnek az egyes szakmákban, van egy közös pontjuk. Ezt a kérdést szinte minden szakember fontosnak tartja: „Ki érhet el sikereket ebben a pozícióban?” vagy másképp fogalmazva: „Mi számít sikeresnek ebben a pozícióban?”

A válaszból kiderülhetnek számodra bennfentes információk, illetve megismerheted belőle a munkaadó látásmódját, a cég kilátásait. Talán még arra is kitérnek, milyen képességeket keresnek a jelöltekben, ami szóban elmondva sokkal kézzelfoghatóbb lesz, az álláshirdetésben leírtaknál. Kiderülhet továbbá, hogy mik a legfontosabb szempontok abban a pozícióban, milyen a vállalati kultúra, mekkorák az elvárások, hogyan dolgoznak ott az emberek. Ha hamar fel tudod tenni ezt a kérdést, a válaszban ők már rá is mutatnak arra, hogy mivel tudod eladni magad.

Olvasd el ezt is!
5 mód arra, hogy lereagáld, ha valaki folyton közbeszól, amikor beszélsz

Egyénként pedig általánosságban törekedj arra, hogy a kérdéseid a lehető legtöbb (másként nem fellelhető) információt szerezzék meg számodra. Csak így tudsz dönteni később és megfelelni az elvárásoknak, ha elvállalod a munkát!

Forrás: Business Insider

Kipróbálod?