5 mód arra, hogy lereagáld, ha valaki folyton közbeszól, amikor beszélsz

Europress
V. Zsófi

Emlékezz ezekre, mielőtt felrobbannál!

Az, hogy a munkahelyen, az iskolában, a családban vagy a baráti társaságban találkozol azzal az emberrel, aki nem hajlandó azt sem megvárni, hogy a mondatot befejezd, tulajdonképpen mindegy. Elképesztően frusztráló bármilyen helyzetben, ne hagyd magad, kezeld határozottan, de udvariasan a helyzetet, valahogy így:

1. Engedd el!

Oké, ezt utálni fogod, de néhány esetben a legjobb, amit tehetsz, ha mély levegőt veszel és elengeded a bosszúvágyat. Ez különösen akkor hasznos, ha például a főnököd teszi ezt, vagy a tanárod, és abban az esetben, ha csak egyszer vagy nagyon ritkán fordul elő. Minannyian másképp kommunikálunk, lehet, hogy az illető csak nagyon izgatott a témával kapcsolatban és észre sem veszi, mit csinált.

2. Előzd meg!

Ha például prezentálsz vagy egy kis beszédben adod elő az ötleteidet (amire készültél), akkor nagyon fontos, hogy minden gondolatod átadd, és ezt neked kell előre tisztáznod. Mondj valami olyasmit még az elején (pláne, ha ott van az illető, aki mindig beléd fojtja a szót), hogy: „Fogok beszélni néhány olyan ötletemről is, ami még nem körvonalazódott teljesen, és szeretném majd hallani a véleményeteket, de produktívabb lenne a megbeszélés/meeting/beszélgetés, ha előbb elmondhatnám az én gondolataimat a témában. Utána szívesen megvitathatom őket és várom a javaslatokat!”

Olvasd el ezt is!
Mi az a bullet journal és miért jó, ha kipróbálod?

A többi hasznos tippünket itt találod!