Hogyan tűnhet frissnek az arcod smink nélkül?

Kata

Mutatunk pár trükköt!

Ha nem aludtunk eleget, reggelente minden időnket ara fordítjuk, hogy ennek jeleit arcunkon eltüntessük. Így sokszor esünk abba a hibába, hogy túl sok, maszk hatású sminket teszünk fel, ami elfedi ugyan a jeleket, de sokat nem segít a helyzeten. Pedig akár smink nélkül is felfrissítheted a megjelenésedet annyira, hogy ha akarod, arra már csak maximum egy kis korrektort kell tenned. Mutatunk néhány szuper trükköt!

Illatos olajok

Mielőtt az arcoddal foglalkoznál, fontos, hogy tényleg felébredj. Ebben nagy segítségedre lehetnek olyan aromás olajok, melyek illatát belélegezve gyorsabban kezd el aktivizálódni a szervezeted. Próbálj ki citrusos, borsmentás vagy rozmaringos változatokat.

Éleszd fel az arcbőröd

A fáradt bőrt is fel lehet rázni úgy, mint a testedet. Ha nincs időd tornázni egyet, ami garantáltan ad reggel egy friss arcpírt, akkor amíg a hajaddal foglalkozol és a ruháidat válogatod, tegyél fel egy 10 perces energiát adó arcmaszkot, csodákra képes!

Szüntesd meg a szemek pirosságát és a sötét karikákat

Bármilyen friss is a bőr, ha a szemek fáradtnak tűnnek, szinte semmit nem ér. Így fordulj kedvenc szemcseppedhez és szüntesd meg a pirosságot, ugyanakkor hidratáld a szemkörnyéket és foglalkozz a szem alatti duzzanattal is. Utóbbira is alkalmazhatsz gyorsan ható maszkot, vagy a jól bevált házi megoldást: 5-10 percig hagyj rajta hideg uborkaszeleteket.

Hidratáld az ajkaid

Ahogyan a szemkörnyék, úgy az ajkaid is igénylik reggel a hidratálást. Ehhez előbb fogkefével dörzsöld át őket, hogy megszabadulj a felesleges hámsejtektől, majd egy zsíros ajakápolóval kend át őket. Előtte akár az arcodon használt krémmel is átfuthatsz rajtuk!

Rendezett szemöldök, ívelt pillák

Festék nélkül is nyitottá teheti a tekinteted, ha átfésülöd, esetleg áttetsző szemöldök-zselével átfutod a szemöldököt és szempillagöndörítővel megdolgozod kicsit a pillákat. Látványos lesz a végeredmény.

Frissítsd az arcod a nap folyamán

Ha meg akarod tartani az üde megjelenést és estére is szükséged van a frissességre, legyen nálad frissítő arcpermet. Annál jobb, ha ez a hidratálás mellett egyéb bőrápoló anyagokat is tartalmaz, melyek új fényt adnak az arcnak, mikor már kezd elfáradni.