8 dolog, amit tegyél meg, mielőtt feladnál egy komoly párkapcsolatot!

Europress
Kapinya Viktória / Éva magazin

Azonnal lemondani egy kapcsolatról, talán a legnagyobb hülyeség! Azt csak akkor szabad, ha már tényleg mindent megtettünk érte!

Rengeteg komoly, tartalmas párkapcsolatot láttunk már megbukni az évek során, és igen sok volt köztük az olyan is, ami félig-meddig, vagy teljesen lezáratlanul maradt. Sőt, bizonyára igen sok lett volna közülük még menthető, hogyha a benne élők mindent megtettek volna azért, hogy rendbehozzák a dolgokat. Mint már többször, különböző cikkekben is hangoztattuk: az egyik legfontosabb dolog egy jól működő kapcsolatban a megfelelő kölcsönös kommunikáció megléte. Erre alapozva a gondolatmenetünket, most leírjuk, hogy mik azok a dolgok, amiket érdemes még egyszer egyedül, és/vagy közösen átbeszélni, mielőtt végleg a szakítás mellett döntünk.

Olvasd el ezt is!
Igaz történet: válásom napja

1) Beszélgessünk egymással!

Higgadtan, mint felnőtt ember egy másik felnőttel. Mert hogy arról lenne szó, hogy egy kapcsolatban mindenki ugyanannyira felelős az események alakulásáért, mint a másik fél. Le kell ülni, és komolyan elbeszélgetni, megmutatni az álláspontokat, érvelni, nyugodt körülmények közt vitázni.

2) Legyünk tisztában azzal, hogy mindenki változik!

A hosszú évek során nem csak egymáshoz csiszolódunk, hanem külön-külön is rengeteget változunk, fejlődünk. El kell fogadnunk, hogy ez egy teljesen természetes folyamat: így nem szabad meglepetésként érjen bennünket, hogy az az ember, akibe évekkel korábban beleszerettünk, talán mára már egészen más vágyakkal, elképzelésekkel, értékekkel gazdagodott. Ha ezek a változások nem összeegyeztethetők számunkra, akkor is el kell fogadnunk őket, maximum tovább kell lépnünk.


A LISTA IDE KATTINTVA FOLYTATÓDIK!