A fehérbor jótékony hatásai

Kata

Kis mennyiségben csodákra képes!

A szőlőszemek héja rengeteg hasznos antioxidánst tartalmaz, melyek nagyszerű hatással vannak az egészségünkre. Ugyan a vörösborba több kerül belőlük, és ezért mindig ezt nevezzük szuperegészséges nedűnek, azért a fehérbor is tartalmaz belőlük eleget. Ráadásul más összetevőivel is jobbá teheti mindennapjainkat, ha felelősséggel fogyasztunk belőle.

Antioxidánsok

Maradva a kezdő témánál, azt mondhatjuk, hogy ugyan a vörösbor vagy akár a grapefruit lé is több antioxidánst tartalmaz mennyiségileg a fehérbornál, az utóbbiban lévő antioxidánsok hatásfoka nagyjából ugyanaz. Ezt kutatások bizonyítják, ahogyan azt is, hogy sejtjeink és egészségünk védelmére nagyon is alkalmas a rendszeres fehérbor bevitel.

Betegségek megelőzése

A Buffalo School of Medicine kutatói összefüggést véltek felfedezni a hosszútávú és rendszeres fehérbor fogyasztás és a tüdőbetegsége előfordulásának csökkenése között. A fehérbor antioxidánsai ugyanakkor akár a mellrák megelőzésében is élen járhatnak, hiszen védik a mellszövet sejtjeit. Természetesen ezek az egészségügyi hatások rengeted egyéb körülménytől függnek.

Hasznos tápanyagtartalom

A fehérbor foszfort, káliumot, és a fluoridot is tartalmaz kis mennyiségben, és egy pohárral olyan 80-100 kalóriát viszünk be vele a szervezetünkbe. Minél édesebb egy fehérbor, annál több kalória van benne, így ha diétázol, szorítkozz inkább a szárazabb tételekre.

Ugye, milyen jó?