Ilyen az élet egy ritka bőrbetegséggel

Joy.hu

"Uramisten, mi történt veled? Annyira más vagy, mint a többi lány. Olyan, mintha koszos lennél.Így senkinek sem fogsz tetszeni." - Ilyen és ehhez hasonló megjegyzések közepette nőtt fel a most 24 éves Jenna Lee.

A lány ugyanis egy ritka bőrbetegségben (Phacomatosis pigmentokeratotica), szenved, ami 2000 emberből mindössze egynél fordul elő. A mutációt egy hibás gén okozza, amelynek eredményeként Jenna testét sok-sok anyajegy és pigmentfolt borítja. Gyerekként igencsak megnehezítette a mindennapjait ez a probléma, ugyanis az osztálytársai folyamatosan csúfolták a bőre miatt, sőt, volt olyan is, aki bántotta, vagy étellel dobálta meg a kislányt az iskolában.

Szülei persze próbálták védeni őt, amennyire tudták, így a hidegebb időszakban csak garbókban és hosszú nadrágokban járt, míg nyáron az édesanyja alapozóval kente be a testét, hogy elfedje a foltokat. De persze a kislány játszott, futkározott, így hamar leolvadt róla a festék. Az orvosok sajnos nem találtak semmilyen gyógymódot, vagy módszert, amivel segíteni tudtak volna a lányon, ami miatt Jenna és a szülei is borzasztóan szomorúak voltak hosszú-hosszú ideig.

Mára, 24 évesen Jenna megtanulta elfogadni magát, habár rögös volt az idáig vezető út. De már nem akarja elfedni a bőrét, büszkén vállalja másságát.

Azt mondja: sokat tanult ettől a betegségtől, és ma már semmi sem állíthatja meg. Dolgozik az álmaiért, bátran vállalja a testét és az a célja, hogy a többi embernek is átadja az üzenetet: nagyon fontos az elfogadás, a külső pedig nem minden!

Olvasd el ezt is!
Sokkolóan őszinte fotók egy gyönyörű színésznőtől: ilyen az élet egy súlyos bőrbetegséggel

Nagyon inspiráló Jenna története és a lány gondolkodásmódja, igaz?