Miért bánják meg egyes szülők, hogy milyen nevet adtak a gyereküknek?

Europress
V. Zsófi

És vajon melyek azok a nevek?

Egy angol felmérés szerint öt anyából egy megbánja, hogy milyen nevet adott újszülött gyermekének. A leginkább megbánt nevek pedig a lányoknál a Charlotte, az Anne és az Amelia, míg a fiúknál a Daniel, a Jacob, a James és a Thomas. Ugyanis a megbánás mögötti ok a legtöbb esetben az, hogy túlzottan átlagos, nem pedig az, hogy túl furcsa vagy különleges. Ami eléggé meglepő, tekintve, hogy az utóbbi években a legtöbb szülő egymást versengve próbál minél egyedibb nevet adni gyermekeinek, sokszor kétes végeredménnyel.

forrás: Europress
Olvasd el ezt is!
Ezek a legvonzóbb keresztnevek a világon

A legszerencsétlenebb megkérdezett valószínűleg az az anyuka, aki azt felelte a kérdésre, miért bánta meg a névválasztást, hogy nemsokkal a lánya születése után felvette a nevet egy terroristacsoport. Szegény kis Isis-t nem irigyeljük!
Mások a választott név robbanásszerű népszerűségét fájlalták, például az Elsák szülei, miután bemutatták a Jégvarázst.

Azt is megtudtuk a felmérésből, hogy azoknál a szülőknél, akik megbánták a névadást, hamar, már a szülést követő öt hétben jelentkezett az érzés. Továbbá a megkérdezettek 20%-a kényszerítve érezte magát, hogy azt a nevet adja, amelyiket.

Tanulság? Ne hallgass senkire - maximum a gyerek apjára - és nevezd a lányod Immakulátának vagy Mirandolínának (bejegyzett nevek), azt biztosan nem bánod meg!