5 tipp, hogy te legyél a legjobb házigazda

Europress
Joy.hu
A cikk támogatója a SPAR

Bárkinek sikerülhet, csak egy kis tervezés szükséges! Mutatjuk, hogy mikre figyelj oda, ha először szervezel vendégséget!

1.) Adj magadnak időt!

Az ebéd/vacsora/parti megszervezésére, a tervezésre is kell időt fordítani, így akár már hetekkel előre küldd ki a meghívókat, hogy utána legyen időd mindent elintézni.

2.) Elsőre ne hívj meg túl sok embert!

"Kezdő házigazdaként" kezdd a legközelebbi barátaiddal, és hívj meg egyszerre maximum 5-8 embert. Így te is komfortosabban fogod érezni magad, és nem fogsz aggódni minden apróságon, hiszen ezek az emberek azért többnyire jól ismernek téged! Ráadásul azért sem kell idegeskedned, mert az IKEA által nemrégiben elvégzett kutatás szerint, a magyar vendégekre jellemző, hogy gyakran segítenek a házigazdának, sőt, a válaszadók 67 százaléka első helyen említette, hogy kifejezetten szeret hozzájárulni egy parti előkészületeihez. Hasonló az arány fordított helyzetben is, ugyanis a házigazdák 69 százaléka fogadja szívesen, ha akad segítő kéz az utolsó simításoknál.

3.) Ne most próbálj ki egy új receptet!

Maradj inkább a jól bevált kajáknál és koktéloknál, amiket már kettőnél többször elkészítettél! A kísérletezésnek könnyen az lehet a vége, hogy éhen marad a társaság...

forrás: Europress

4.) Hívj át egy közeli barátot 1-2 órával az esemény előtt!

Nem árt, ha valaki tud segíteni, és megnyugtat, ha ideges vagy a vendégek érkezése előtt! Ne próbálj mindent egyedül megoldani, elkél néha egy kis baráti segítség!

5.) Győződj meg róla, hogy a ház/lakás tiszta, jó illatú és van elég fény a konyhában, ahol a vendégség zajlik!

Mert nem csak az étellel és az itallal, de a a fentiekkel is erősíted a jó benyomást a vendégeidben! Ha igazi relaxálós estét szeretnél, akkor párologtass egy kis levendulaolajat a lakásban! A fények pedig mind a tálalás, mind a beszélgetés szempontjából fontosak lehetnek, szóval mindenképp ellenőrizd, hogy ne csak egy pislákoló gyertyafény, viszont ne is erős és zavaró neonfény fogadja a barátaidat!


Hogy a tálalással se legyen gond, most a SPAR lesz a segítségedre!

Olvasd el ezt is!
4 dolog, ami minden esküvői vendéget idegesít

Te szerveztél már bármilyen nagyobb összejövetelt?