5 ok, ami a hajhullás mögött állhat

Léderer Fruzsina

Ha túl sok hajat találsz a fésűben, a lefolyóban vagy akár ébredés után a párnádon, akkor sajnos el kell gondolkodnod, mi okozhatja.

Teljesen normális, ha megijedsz attól, hogy a hajad egyszercsak elkezd hullani, vagy a fésűben maradnak nagy csomók. De vajon mi lehet ennek az oka?

Egy kis pihenésre vágyik

Ahogy a tested bármelyik része, úgy a hajad is képes elfáradni. A szulfitokat vagy szilikont tartalmazó készítmények miatt, illetve a hajvasalástól, állandó szárítástól és az ezekhez használt spray-k és krémek tömkelegétől hullani kezdhet a hajad. Néha adj neki egy hét pihenőt, hogy ezt megelőzd.

Nagyon sokat stresszelsz

Bizony, a stressz még a hajadra is hat. Ha rengeteget idegeskedsz, kezdj el halolaj kapszulát használni, ugyanis képes megfékezni azt, hogy a fésűdben nagy maroknyi hajcsomók maradjanak.

Olvasd el ezt is!
100 rétegnyi póthaj után ilyen lesz a végeredmény

Túl kemény a víz

Érdemes megnézetned, hogy a víz, amivel hajat mosol nem túl kemény-e, ugyanis a kemény, azaz túl sok ásványi anyagot tartalmazó csapvíz hajhullást okoz. Érdemes ilyen esetben lágyító samponokat és almaecetet használni a fürtjeidre, így a hullás is meggátolható.

Hormonális betegségek

Az olyan hormonális betegségek, mint a pajzsmirigy alul- vagy túlműködés, illetve a policisztás ovárium szindróma is okozhatják a hajveszteséget. Ha tényleg rémisztő mennyiségeket vesztesz el a hajkoronádból, azonnal fordulj orvoshoz, hogy kivizsgáltasd, nincs-e valami gond a hormonjaiddal.

Egyes vitaminokból hiányod van

A hajhullás vitaminhiányból is eredhet. Ha nem fogyasztasz elég vasat, fehérjét és magnéziumot, kezdd el pótolni, hiszen lehet, hogy ezek hiánya miatt marad sok haj a kezedben, ha végigsimítod a sörényedet. Ne csak ételek formájában vigyél be belőlük, nyugodtan csináj tablettákkal is egy vas vagy magnézium kúrát!

Figyelj oda ezekre!