„Bőgtem a folyosón, az épület előtt és otthon” – segítség, oviba megy a gyerekem!

Séllei Lilla, Vous.hu

Itt a szeptember és bizony sokaknak eljött a kötelezően elkezdett óvoda ideje. Ha a kicsi már járt bölcsibe, a helyzet mindenkinek egyszerűbb, de persze a sok változás miatt akkor is elég nehéz. Ha pedig az elmúlt három évet az anya és a gyerek együtt töltötték, akkor bizony sokszor igaz: az egyik kint sír, a másik bent. Persze az is gyakori, hogy a gyerek egyáltalán nem sír, csak anya (titokban). Erről a lelkileg sokaknak megterhelő időszakról beszélgettünk anyákkal, hogy segítsünk más anyáknak.

Alapszint kipipálva!

Bálint négyéves, de túl vagyok egy bölcsődei és két óvodai beszoktatáson. Azt hiszem, ez négy év alatt nem kis teljesítmény.
A bölcsis beszoktatás kemény menet volt, eleinte inkább nekem, később inkább neki. Persze ennek, mint minden lelki dolognak van egy folyamata, amin keresztülmegy az ember. Bálint nagyon közösségi gyerek, így én már otthon untattam. Eleinte csak pár órát járt, így pont annyit volt tőlem távol, ami nemhogy megterhelő, de üdítő volt neki.
Na, ebben a korai szakaszban én bőgtem: bőgtem a folyosón, az épület előtt és otthon.

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan küzdöttük le ezt az időszakot, majd a további nehézségeket, IDE KATTINTVA KIDERÜL.


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!