Szép hajra vágysz? Ezeket sose tedd vele

Léderer Fruzsina

Ki ne szeretne gyönyörű hajat? Ha odafigyelsz néhány egyszerű dologra, neked sem álom többé.

Főként azt kell szem előtt tartani, mi az, amit NE tegyél soha, ha egészséges, szép tincsekre vágysz. Az ugye már alap, hogy csak maximum hetente egyszer-kétszer vasalod ki a hajadat, és ezt csak szárazon teszed. Azt is tudod, hogy balzsamozni minden mosás után kötelező? De mi az, ami árt a hajnak, és jobb elkerülni?

Ne feküdj rá éjszaka!

Ha teheted, ez nagyon laza kontyba fogd össze a frizurádat a fejed tetején éjszakára, ugyanis nagyon rosszat tesz neki, ha azon forgolódsz éjjel. Könnyebben törnek így a szálak. Arra is vigyázz, hogy a copf ne legyen túl szoros, mert rengeteg hajad kihullhat tőle.

Sose dörzsöld mosás után!

Ugye, előfordult már, hogy mosás után jól megdörzsölted törölközővel a hajadat, hogy jó gyorsan megszáradjon? Nos, nagyon rosszul tetted. Durván eltörik a haj a nedvesen dörzsöléstől. Inkább csak itasd fel a vizet a fejedről a törcsivel.

Ne hagyd ki a fésülködést!

A hajadnak nagy szüksége van rá, hogy naponta legalább kétszer megfésüld, így nem csak, hogy az elhalt szálak távoznak a fejedről, de a durva szárazságot is elkerülheted vele. Reggel és este ragadj hajkefét, és általában szárazon, de néha egy kis benthagyós spray kondícionálóval fésüld át a teljes hosszát!

Ha kíváncsi vagy még 2 tippre, !

Olvasd el ezt is!
5 módszer barna haj természetes világosítására