8 trükk, hogy tökéletes legyen a rúzsod

Europress
Alberti Petra Bianka

Nem könnyű elérni azt a hatást, amit a színésznőkön és hollywoodi sztárokon látsz, pedig csak 1-2 egyszerű praktikára van szükséged a makulátlan ajkakért!

Olvasd el ezt is!
Te tudod, hogyan készülnek a rúzsok? Most kiderül!

1. Hangsúlyozz korrektorral

Miután kirúzsoztad magad a kedvenc árnyalatoddal, egy vékony ecsettel korrektorozz körbe a szád mentén, hogy hangsúlyosabbak legyenek a kontúrok, és szembeötlőbb legyen a szín. (világos és nude árnyalatoknál nem javasolt)

2. X-elj a szép felső ajkakért

Ha alapvetően nem is olyan tökéletes a felső ajkad íve, szájkontúr ceruzával egy x-et rajzolva a felső ajkad közepére kirajzolhatod magadnak a kívánt formát. Sokkal eredményesebb, ha innen középről indulsz a szád széle felé a kontúr ívvel, és ezt töltöd ki a rúzzsal.

3. Babafogkefe a puha ajkakért

Ahogy a bőrödnek, az ajkaidnak is szüksége van időközönkénti radírozásra, hogy az elhalt hámsejtek távozhassanak. Tegyél fel egy kis ajakbalzsamot, majd finoman dörzsöld át a fogkefével.

4. Világosíts a sötét szádat

Ha természetesen sötétebb színűek az ajkaid, és ezért nehezen boldogulsz a nude és világos rúzsokkal, vigyél fel korrektort az egész szádra, jól eldolgozva a széleken, és erre jöhet a rúzs.

5. Vesd be az ujjad is

Bár kicsit vicces ez a mozdulat, de megmenthet a kínos pillanatoktól: rúzsozás után kapd be a mutatóujjad félig, majd húzd ki, ezzel megakadályozva, hogy a festékfelesleg a fogadra ragadjon.

Olvasd el ezt is!
Ezzel a trükkel sötétebbé teheted a rúzsodat
Olvasd el ezt is!
Soha többé rúzsos fog: Kerüld el a legcikibb sminkbakikat!