Soha többé rúzsos fog: Kerüld el a legcikibb sminkbakikat!

Léderer Fruzsina

Biztosan te is láttál már durván félresikerült sminket, és legszívesebben szóltál volna a viselőjének, hogy javítsa ki. Segítünk, hogy te sose keveredj kínos helyzetbe!

Néhány sminkes szarvashibára azt hiheted, hogy elkerülhetetlen, mindenkivel megesik. Szerencsére az összes egyszerűen kicselezhető. Eláruljuk, hogyan.

Ne kenődjön rúzs a fogadra!

Miután felvitted az szádra a kedvenc színedet, és minden a helyén van, egyszerűen a mutatóujjadat vedd az ajkaid közé, majd húzd ki. Így az ajkaid belső felére került rúzs nem ragad át a fogadra.

forrás: Europress
Nem túl csábos, igaz?

Távolítsd el az összes szempillaspirál maradványt!

Borzalmasan néz ki a póklábszerűen összeragadt, előző napos szempilla. Ha lefekvés előtt nem sikerült teljes mértékben eltávolítanod vattakoronggal vagy tisztító kendővel a pilláidon lévő festéket, akkor önts egy kis sminklemosót fültisztító pálcikára, és azzal dörgöld át a szempillákat. Így a másnapi sminked nem lesz csomós.

A szemhéjra felkenődött festékcsík már a múlté.

Szörnyen bosszantó, mikor a nap közepére elcsúszik a fekete tusvonalad vagy szemceruzával elkészített sminked. Könnyen megelőzheted a problémát. Mielőtt meghúzod a vonalat, alaposan zsírtalanítsd a szemhéjadat, és tegyél rá testszínű szemhéjpúdert. Erre vidd fel a kívánt festéket, ami egész nap a helyén marad majd.