5 bugyi hiba, amelyeket lehet, hogy te is elkövetsz

Léderer Fruzsina

Biztosan profi módon választod ki a szettedhez illő fehérneműt, azonban van néhány dolog, amit jó, ha tudsz a bugyikról.

Lássuk csak, mik azok a hibák, amelyeket jobb elkerülni bugyi viselés terén!

1. Nem figyelsz oda az anyagára.

Tudjuk, hogy a csipketangánál vonzóbb fehérnemű nincs is, de fontos lenne, hogy ne minden nap viselj csipkét vagy bőrirritáló anyagú alsóneműt. Néha szükséges felkapni a jó öreg nagyibugyit vagy legalábbis 100% pamutból készült esztétikusabb, francia fazonú verzióját. Engedd, hogy a bőröd szellőzzön, szerezz be néhány pamutból készült darabot.

2. Összemosod őket a farmerekkel.

Legyenek külön bugyi mosó és más ruha mosó köreid! Gondolj csak bele! A farmerodban leülsz a metrón, az alsóneműd pedig a legérzékenyebb testrészeiddel érintkezik, megvédi őket. Ugye, hogy megérdemlik, hogy ne együtt mosd ki őket?

3. Rossz méretet választasz.

Azok a bugyik, amik "tevepatát" vagy muffinszerűen kibuggyanó derekat eredményeznek, kicsik rád. Válassz olyat, ami sehol sem vág be, nem szorít, nem nagy rád. Az egész közérzeted jobb lesz tőle.

4. Erős illatú öblítővel mosod őket.

Ha hajlamos vagy a fertőzésekre, irritációkra, kizárólag érzékeny bőrre való, illatmentes öblítőt használj a fehérneműk mosásakor. Nem várja el senki, hogy a bugyid rózsacsokorként illatozzon mosás után, azt viszont annál inkább, hogy ne legyenek fertőzéseid. Az illatmentes öblítővel mosott dolgoknak is csodás tisztaság illata van.

5. Nem viszel váltóbugyit edzés utánra.

A baktériumok imádják a nedves, meleg környezetet. Gondolj bele, mennyire szerethetik a kis kórokozók, mikor leizzadsz egy jó edzés közben, majd nem váltasz fehérneműt, majd egészen hazáig utaznak veled. Pfujj! Mindig legyen a táskádban egy plusz bugyi, amit edzés után felveszel.

Olvasd el ezt is!
Szépségcuccok, amiket érdemes magaddal vinni az edzőterembe


Ne kövesd el ezeket!