Napi egy csésze szőlő, és a feszes bőr nem álom többé!

Faragó Adrienn, Vous.hu

Sokan, amikor meglátják a szőlőt a piacon, már tudják: közeledik az ősz. Ezáltal talán kevésbé szeretik ezt a gyümölcsöt, nem úgy, mint például a dinnyét, az epret vagy a barackot, melyek a nyár „slágertermékei”. Ám itt az ideje, hogy közelebb engedjétek magatokat a fürtös csodához, több lakozik azokban az aprócska szemekben ugyanis, mint gondolnátok!

Én egy dolog miatt várom minden évben, hogy a nyár a végéhez érjen, ez pedig egyetlen dolognak köszönhető, ami nem más, mint: a fürtös csoda, a szőlő.
Ezt az értékes gyümölcsöt, van, aki tiltólistára küldi, mert fél, hogy elhízik tőle. Némiképp igaz e meglátás, melynek oka abban rejlik, hogy viszonylag magas a cukor- és szénhidráttartalma. Tehát ha valaki a fogyókúrája alatt egy kosárral elfogyaszt belőle, akkor valóban dobhatja a kukába a diétáját, de mértékkel itt is minden megoldható.
Ha mindössze egy csészényit majszoltok el naponta, nem fog többet mutatni a mérleg nyelve. A testetek pedig nagyon hálás lesz, hiszen számos pozitív tulajdonsággal bír ez a bogyós finomság. Csemegézzünk most ezekből!
Tápanyagraktár
Igaz, hogy C-vitaminban nem bővelkedik a szőlő, de ezt elnézhetjük neki, hisz az összes B-vitamin megtalálható benne, plusz igazi káliumforrás. Mindemellett pedig temérdek ásványi anyagot (vas, magnézium, réz, cink, szelén) is tartalmaz, melyek létszükségesek az egészség megőrzéséhez.

A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok, hogyan szépít, fiatalít és tart egészségesen a szőlő, IDE KATTINTVA minden kiderül.


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!