Szexi nőcsábász és olcsó lotyó: miért nincs értelme a kettős mércének?

Barok Eszter, Vous.hu

Nőcsábász, szívtipró, Casanova, macsó, forróvérű latin szerető, szexmágus – mondják arra a férfira, aki sok nővel bújik ágyba. Könnyűvérű lotyó, könnyen kapható ribanc, szextárgy, olcsó kis senki – hangzik a verdikt, ha a nőnek van sok partnere. Egy kicsit vonatkoztassunk el a kényszeres promiszkuitástól, és figyeljünk csak egy dologra: vajon miért elvárás, de legalábbis bocsánatos bűn a gyakori partnercsere a férfiaknál, és miért a létező legsötétebb dolog a nők esetében? Minderre az elmúlt évszázadokban rengeteg elmélet született, amelyek sorra megdőlni látszanak.

Az evolúciós biológia érvelése megdőlt
„A férfinak több szexre van szüksége, mint a nőnek.” – Tévedés, hiszen mindkét nem igényli a szexet, és talán az sem véletlen, hogy a nő egész életében képes rá, míg a férfiaknál egy bizonyos kor fölött megjelennek az erekciós problémák.
„A férfinak több nőt is meg kell termékenyítenie, 'benne van a program'." – A fajfenntartáshoz tisztán biológiai alapon mindkét nemnek ugyanannyi érdeke fűződik. Emellett tény, hogy nem vagyunk állatok, és a szex sem minden esetben az utódnemzéshez kötődik: az örömszerzés manapság gyakrabban számít célnak.


A cikk itt még nem ért véget! A folytatást ide kattintva keressétek a VOUS-n!


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!