Juhú, még három Harry Potter-könyv érkezik!

Europress
V. Zsófi

Sokkal, sokkal többet fogunk tudni a Roxfortról.

Még alig hűlt ki a Harry Potter és az elátkozott gyermek megjelenéséről szóló hír, J. K. Rowling máris újabb történetekkel rukkol elő. A Pottermore-on, a Harry Potter hivatalos oldalán tette közzé az írónő, hogy három válogatáskötet formájában lesznek elérhetőek a korábban ott megjelent novellái, illetve új történetek is. Szeptember 6-án jelennek meg a könyvek, de egyelőre úgy tűnik, hogy csak ebook verzióban, már előrendelhetőek többek között a Pottermore oldalán.

forrás: Pottermore

A három rész címeit és tartalmát is tudni lehet már:

  • A Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists, nagyjából így fordítható: Novellák a roxforti hatalomról, politikáról és bosszantó kopogószellemeiről. Ebben a varázsvilág sötét oldalát lehet jobban megismerni, lesznek benne történetek a Mágiaügyi Minisztérium problémáiról és az azkabani foglyok szenvedéseiről.

  • Hogwarts: An Incomplete and Unrialable Guide (A Roxfort befejezetlen és megbízhatatlan története), ami magáról az iskoláról fog szólni, többet tudhatunk meg a kísértetekről és arról is, hogy mi történik, ha a Teszlek Süveg nem tudja eldönteni, melyik házba osszon be egy diákot.
Olvasd el ezt is!
Ettől az 5 tárgytól úgy érzed majd, mintha a Roxfortban laknál
  • A Short Stories from Hogwarts: Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies (Novellák a Roxfortból: Hősiesség, nehézségek és veszélyes hobbik) a Roxfort dolgozóiról szól. Egy korábbi Legendás lények gondozása tanárról, McGalagony professzorról és szerepéről a varázslók második háborújában illetve Remus Lupinról.

Imádjuk, hogy az iskolakezdés időpontjára időzítették a megjelenéseket!