6 jel, hogy a hormonjaiddal valami nagyon nincs rendben

Promóció

A hormonok nagyon fontos szerepet játszanak a testedben. Ha ezek nem működnek rendesen, borzalmas lehet a közérzeted. Szerencsére könnyen kideríthető, ha nincs rendben velük valami.

Ha az alábbi tünetek közül bármelyiket érzékeled, érdemes orvoshoz fordulnod, ugyanis mindegyik hormonális problémákra utal. Jól figyelj!

Óriásiak lettek a szemeid

Ha a szemeid hirtelen megnőttek, vagy olyan lett a tekinteted, mintha állandóan bámulnál valakit, és ez a probléma tartósan fennáll, akkor bizony irány az orvos! Pajzsmirigy probléma valószínű, ennek pedig súlyos következményei is lehetnek.

Nem nő a hajad

Nem arról van szó, hogy nincs percek alatt Aranyhaj hosszúságú hajkoronád, de ha jó ideje egy centit sem nőtt, esetleg hullik is, érdemes utánanézetned.

Elfelejtesz dolgokat

Ha a gondolkodásodat ködösnek érzed, és a rövid távú memóriád is hirtelen rosszabb lett, sajnos gyanakodhatsz pajzsmirigy alulműködésre. Diétával és gyógyszeres kezeléssel hamar helyreállítható a dolog, de érdemes rögtön a tünet jelentkezésekor szakemberhez fordulni.

Nagyon gyakran kell pisilned

Ha éjjel-nappal a mosdóba jársz, annak ellenére, hogy nem iszol napi 5 liter vizet, akkor valószínűleg magas a véred glükóz tartalma, és a hasnyálmirigyedben kell keresni a hibát. Vigyázat, a diabétesz egyáltalán nem játék, márpedig ez a tünet annak az előjele lehet.

A fogínyed a normálisnál sokkal gyakrabban vérzik

Ha már egy gyenge fogmosás után is ömlik a vér az ínyedből, azért a progeszteron lehet a felelős. A progeszteron hatására a tested visszatartja a vizet, az íny megpuffad és sokkal erősebben és gyakrabban. vérzik. Ha pedig drámaian megnőtt a progeszteron szint a testedben, valószínűleg várandós vagy.

Gyakran kapsz el gombás fertőzést

Az inzulin nevű hormon szintjét borogatja a diabétesz. Ha az inzulin szint nincs a helyén, a véredben sok lesz a glükóz, ami egy cukor féle, a cukrot pedig imádják a gombák. Ha gyakori nálad a gombás fertőzés, végeztess el egy vércukor tesztet!

Olvasd el ezt is!
Tudtad? Ezekre a problémákra utalhatnak a száj körüli pattanások!


Ha ilyen tüneteket észlelsz, fordulj szakemberhez!