Kiderült: Ezért harapdálják az olimpikonok a medáljukat

Europress
V. Zsófi

Nem csokiból van és nem is az eredetiségüket ellenőrzik.

Biztos te is megfigyelted már, hogy szinte minden olimpikonról készül olyan kép, melyen beleharap az érmébe. A leglogikusabb indoklás az lenne, hogy ezzel ellenőrzik, tényleg aranyból készült-e. Több száz éven keresztül ellenőrizték így az arany eredetiségét, ugyanis a puha fémen nyomot kell hagynia a fogaknak, ha valódi aranyból készült.

forrás: Europress
Nagy-Britannia atlétika csapata 1992-ben.

Ez azonban ma már nem igen állhat az olimpikonok szokása mögött, mert tudni lehet, hogy az aranyozás alatt valójában ezüstből készült érem lapul. Ráadásul a második és harmadik helyezett is ráharap a medáljára. Akkor viszont miért csinálják?

Olvasd el ezt is!
Hosszú Katinka édesanyjának mondott köszönetet – Exkluzív képek

Mert a fotósok könyörögnek nekik!

Bizony, David Wallechinsky, az Olimpiai Történészek Nemzetközi Társaságának elnöke szerint: „A fotósok rögeszméje lett. Szerintem úgy érzik, ettől lesz ikonikus egy kép, amit jó pénzért el is lehet adni. Szerintem a sportolók maguktól nem csinálnák.” – mondta el a CNN-nek.

Persze vannak, akik nem állnak kötélnek és csak megpuszilják a medált, de azon sem csodálkoznának, ha lenne olyan, aki átszellemültségében lenyeli, ez mégiscsak az Olimpia!

forrás: Europress

Mit gondolsz erről a bizarr szokásról?