Ámul a világ: A magyar srác, aki még Michael Phelpst is leúszta

MTI/Illyés Tibor
Alberti Petra Bianka

Fiatal, jóképű, van humora, és nem mellesleg igazi sztárúszók mellett lett bronzérmes Kenderesi Tamás.

Fiatal olimpikonunk azzal hívta fel magára a világ figyelmét, hogy Rióban kétszer is leúszta példaképét, az egyébként hihetetlenül eredményes úszó Michael Phelpst, az előfutamban és az elődöntőben is a legjobb idővel ért célba, a nemzetközi sajtó felkapta a fejét és sorra cikkeztek róla, hogy ő a "magyar csodagyerek". A 19 éves úszó férfi 200 pillangón Phelps mellett Chad LeClost és honfitársát, Cseh Lászlót is megelőzve került a szám döntőjébe.

Olvasd el ezt is!
Te is észrevetted? Mik azok a piros körök az olimpikon Michael Phelps bőrén?

Végig azon agyaltam, hogyan ússzam le a négy hosszt. Örülök, hogy megmutattam, mit tudok, még ha ez csak az elődöntő is volt December közepén volt egy térdszalag-szakadásom, ahhoz képest elég jól állok, nem?Azóta edzettem, mint állat és ez az eredménye. A döntőben maradok a taktikámnál, az utolsó 50 méterre koncentrálok.

- nyilatkozta Tamás a döntő előtt.

Lazaságát ez a fenomenális komment is bizonyítja a Nemzeti Sport Facebook oldalán róla közzétett mém alatt, ami egy kissé félreérthető mondatát ragadta ki:

Bár a döntőre Phlepsék beindították a tartalék rakétákat, végül Tamás is büszkén állhatott a dobogóra bronzérmesként. A nagy várományosunk, Cseh Laci végül hetedikként ért célba.

forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nagyon boldog vagyok. Nagyon meglepődtem, hogy sikerült érmet szereznem. Az utolsó öt méteren már a szívem vitt a célba. Izgalom volt bennem, de görcsösség nem."

- mesélte a siker után.
forrás: MTI/Illyés Tibor
Így gratulál a tapasztalt róka Phelps a fiatal magyar tehetségnek


Nagyon büszkék vagyunk, gratulálunk!

Olvasd el ezt is!
Így örült vagy inkább őrült meg Shane Tusup Hosszú Katinka második olimpiai győzelménél - VIDEÓ