Bor, szépség és az óriás - egy csodás nap a Herbakastélyban

Szűcs-Tarcsa Anita
Szűcs-Tarcsa Anita

Kipróbáltuk a legjobb szépségprogramot az országban!

Tokaj-Hegyalján, Tolcsván található a Helia-D Herba-kastély, ami méltán a szépségápolás egyik bölcsője Magyarországon, hiszen kozmetikai műhellyel, szépségkerttel és megannyi szeretettel teszik izgalmassá, megélhetővé a szépség témakört. Az alkotó műhelyben az érdeklődők még ki is próbálhatják magukat: krémet készíthetnek, szappant főzhetnek. Mi parfümöt kevertünk, ami örök élmény marad.

Kastély

A 17. században épült kastély a Dessewffy család tulajdonában volt. Jelenlegi tulajdonosa Budaházy Péter, aki a bor nagy szerelmese is, úgy döntött, hogy ezt a hungarikumot a termékekben is meg kell jeleníteni, hiszen a szépség megőrzésének egyik alappillére a bor. Egy termékcsaládot a tokaji aszúszemek köré épített fel, ráadásul ezt a vidéket megfelelőnek találta, hogy bemutassa a magyar szépségápolás történetét is. A kastély célkitűzése, hogy a látogatók közelebbről is megismerkedhessenek a gyógynövényekkel, virágokkal, amelyekből készülnek a termékek. Utánaolvashassanak a gyógynövények hatásainak, érdekességeinek, hiszen a könyvtárban rengeteg könyvritkaság áll a látogatók rendelkezésére, amiket egy csésze gyógyteát vagy egy pohár finom tokaji bort kóstolva lapozgathatunk a Herba- kastély Caféban.

forrás: Szűcs-Tarcsa Anita
Olvasd el ezt is!
9 dolog, amit mellőzz egy arckezelés után

Ahogy a parfümőr mutatja

Zsigmondi Zsuzsa kalauzolt el minket az illatok világába. „Az illatokat piramisként kell elképzelni: különböző periódusokban kerülnek a felszínre a különböző összetevők. Valamit egyből, valamit csak 10-30 perc után érzünk, majd az alapillatok, amik több óra múlva is a bőrünkön maradnak." A kurzus során megismerhettük az egyik leghíresebb divatház legkeresettebb parfümének összetevőjét is. De egy kisebb cég kedvencét is elkészíthettük az összetevőkből. 30 komponens állt a rendelkezésünkre, amit mindenki a saját ízlése alapján adagolt: fűszereset, gyümölcsöset, illóolajosat.

forrás: Szűcs-Tarcsa Anita

És hogy honnan az Óriás? A kastély nyugalmát egy kőszobor Óriás őrzi pont a kastély kert csúcsán így, aki itt jár, nyugalomra talál.