Akik így keresnek párt, azoknak alacsonyabb az önbizalmuk

Europress
Joy.hu

Egy új kutatás szerint a legnépszerűbb randi applikáció a pszichédre nincs jó hatással. Ráadásul szakértők szerint egyetlen dolog közös az összes emberben, aki használja.

Olvasd el ezt is!
Ennyit kell innod, hogy vonzóbbnak lásd a pasikat

A tinderezők mindegyikére igaz, hogy alacsony az önbecsülésük. A tanulmányban 1300 férfi és nő vett részt, akiknek értékelniük kellett a testképüket és önbizalmukat. Arra is választ kellett adniuk, hogy használják-e a Tindert.

A társkereső felhasználóira jellemző volt, hogy elégedetlenük magukkal, alacsony az önbizalmuk és nincsenek megelégedve a testükkel - férfiakra és nőkre is igaznak bizonyultak az eredmények. Az adatok alapján a tinderezők nagyobb része csupán tárgyként tekint magára és mindig tökéletesen akar kinézni.

Olvasd el ezt is!
Szingliség és genetika: mi az összefüggés?

Meglepő volt viszont az, hogy a férfiaknak sokkal kevesebb önbizalmuk volt, mint a nőknek. A szakemberek szerint ebben az is közrejátszhat, hogy jóval több pasi keres párt magának az applikáción keresztül.

A jövőben szükség lesz az eredmények pontosítására, hiszen a kutatók még nem tudják, hogy az app okoz-e önbizalomcsökkenést, vagy szimplán csak azok használják, akik kevésbé magabiztosak.

Te használod az applikációt?

Olvasd el ezt is!
Egy újabb meglepő dolog, ami közös a boldog párok életében