A fekete smink már a múlté: Tökéletes kéken füstös szemek Beyoncé sminkmesterétől

Kata

Sokkal izgalmasabb, mint az eddig nagy slágernek számító fekete füstös szem smink, a kék egy kis igéző hatást visz bele. Pár lépés alatt te is elsajátíthatod!

Beyoncé megjelenése mindig tökéletes, amiért a hírességek egyik kedvenc sminkmestere, Sir John felelős. A guru a The Scene-nek egy videóban részletesen mutatja meg azt, hogyan kell az igazán gyönyörű és szexi füstös sminket elkészíteni kék árnyalatban, ráadásul pofonegyszerűen.

Figyeld meg jól a lépéseket, hogy aztán kipróbálhasd a tükör előtt is!

1. Színezd át a szemöldököd vonalát, hogy keretet adj a sminkednek.

2. Sötétkék szemceruzával fesd át a szemhéjadat azon a részen, ahová a festéket is felvinnéd. Ez sokkal tartósabb, akár egész nap a helyén marad. Ez tulajdonképpen Sir John titka, aki mellőz mindenféle folyékony szemkihúzót és tust.

3. A szemceruzával felvitt színt dolgozd el szépen átmenetesre egy kisebb sminkecsettel.

4. Használj még sötétebb matt szemfestéket a külső és a belső sarkokban, így kiegészítheted a már meglévő színt és fokozhatod a hatást. Figyelj a szimmetriára, nyugodtan csekkold magad a tökörben távolabbról is többször, miközben dolgozol, hogy egységes legyen a kép.

5. Tegyél fel fényes kékes-zöld szemfestéket a szemhéjad közepére és dolgozd el úgy, hogy ne maradjon éles vonal sehol.

6. Vigyél fel a sötétkék szemceruzával színt a szemed alá, ahogy a szemhéjadon is tetted. Itt is dolgozd el a festéket ecsettel.

7. Pink pirosítóval fess jól eldolgozott keretet a kék színeknek a szemhéjadon. Nem kell félni tőle, gyönyörű kontrasztot ad. Majd egy pötty átlátszó szájfénnyel emeld ki a szemhéjad közepét.

8. Utolsó simításként pedig egy ecsettel tüntess el minden felesleges festékmaradékot a bőrödről, legyen a felülete makulátlan, hiszen így tudod kiemelni a szemeid szépségét. Rúzsból is csak natúr árnyalatot válassz.

Tipp: ha nem kékkel készítenéd el a sminket, nyugodtan használj más színeket. Ez a módszer tulajdonképpen szabadon variálható, a lényege az, hogy az alapot a szemceruza adja és erre épül minden.

Kipróbálod ezt a füstös sminket?