A világ legnépszerűbb hálóinge ma már az utcákon hódít!

pinterest.com
Ujvári Viki

Az ötvenes évek egyik kedvelt hálóinge szinte észrevétlenül lépett ki a négy fal közül és vált az utcai viseletek egyik kedvenc darabjává.

Talán Sylvia Pedler se gondolta volna, mikor 1942-ben piacra dobta eme világháborús anyaghiány közepette megálmodott hálóruháját, hogy egyszer ekkora sláger lesz majd ez A-vonalú, bővebb szabású darab.

Olvasd el ezt is!
Idén nyáron hódít a kombinéruha, így viseld sikkesen!

Sikere mégsem annyira meglepő, annak fényében, hogy nevének eredete már szinte felért egy kész reklámmal. Az 1956-os Baby Doll című filmben debütált Carroll Bakeren, akkor még hálóing formájában, a bemutató után pedig nők milliói akartak pont ugyanilyen textilbe bújni egyelőre még csak a hálószobai falai közt.

forrás: ravepad.com

Népszerűsége aztán szárnyalni kezdett és a '60-es, '70-es évekre már szépen lassan kilépett a diszkrét kis világából, hogy aztán az egyik legkedveltebb utcai viseletek egyike legyen.

A babydollal nem tudsz mellényúlni, kombináld bátran, hiszen lazább szabásvonalának köszönhetően nagyon jól megfér a lapos és a magas sarkakkal egyaránt.

Egy dolgot azért fontos megemlítenünk, hogy a hossza miatt hivatalosabb keretek közé nehezebben szorítható be, így az irodai ruhatáradnak ne ez legyen az újabb darabja, elég ha csak megmarad a lazább hétköznapok egyik biztos mentőöveként.

Pontosan ezért imádjuk...

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
A világ talán legnépszerűbb hálóingje, ma már az utcákon hódít!

Tetszik? Vagy már egy ideje te is a babydoll rabja vagy?

Olvasd el ezt is!
Merész: hordj pizsamát az utcán is!