Így szabadulj meg a töredezett hajvégektől vágatás nélkül

Europress
V. Zsófi

Tippjeink segítségével elodázhatod még azt a látogatást a fodrászodnál, ha épp növeszted a hajad!

Használj ritkafogú fésűt

Miután felvitted a balzsamot a hajadra, és óvatosan fésüld át egy ritkafogú fésűvel, hogy mindenhol jobban felszívódhasson. Ez a módszer segít megelőzni a töredezést, ami a törölközőszáraz haj bontása közben történik.

Olvasd el ezt is!
Így díszítsd a kontyod!

Figyelj arra, hogy szárítod

Ha nem tudod megvárni, hogy szabad levegőn teljesen megszáradjon (ami a legkevésbé károsítja), akkor is várd ki a maximumot, amit tudsz ahhoz képest, hogy mikor kell elindulnod otthonról. Az a legjobb, ha már kb 90%-osan száraz. Használj szűkítőfejet, amivel irányítani tudod, merre áramoljon a forró levegő és fentről lefelé haladj, mielőtt részekre osztod és körkefével befejezed a szárítást.

Csökkentsd a károsodást okozó tevékenységeket

A festés, dauerolás és a gyakori hajvasalás például a legkevésbé sem kedveznek az egészséges hajvégeknek. Minimalizáld ezeket és használj külön a célra kifejlesztett hajápoló termékeket.

A hajvégápoló szérum a legjobb barátod

Sikeresen feleheted a harcot a töredezett hajvégek ellen például a Helia-D Regenero hajvégápoló szérummal, mely argán-, jojoba-, szilikon- és répaolajat is tartalmaz és még a nagyon száraz, szálkás hajat is képes regenerálni a kiváló minőségű olajos formulájának köszönhetően,anélkül, hogy elnehezítené a hajat. Használd minden hajmosás után, akkor a leghatékonyabb!

Természetesen hidratáld

Mivel a hajformázásnál valószínűleg sok kemikáliát használsz, például hajlakkot, ezért amikor pakolást teszel fel, szavazz 100%-ig természetes alapanyagokra. Próbálj például egy kiskanálnyi kókuszolajat eloszlatni a törölközőszáraz hajadon, majd tegyél rá zuhanyzósapkát vagy törölközőt és várj legalább fél órát. Kéthetente ismételd, hogy esélye se legyen kiszáradni a hajadnak.

Te hogy húzod ki az időt a vágatásig?