Egér reggelire, giliszta desszertnek – Szuper trükkök, hogy a legfinnyásabb gyerkőc is megegye az ételt!

Léderer Fruzsina

Van úgy, hogy a gyerekek szinte alig esznek meg valamit azok közül, amiket eléjük rakunk. Számtalanszor futhatunk bele visszautasításokba, pláne, ha valami zöldséges étel van a menüsoron. De egy kis fantáziával, és persze jókedvvel, mókás – a gyerek számára szerethető – ételt varázsolhatunk. Mutatom, mit kell tennetek!

Amikor a szülő már belefáradt abba, hogy kicsinye igényeit folyamatosan lesse, és kiszolgálja, nem könnyű mosolyogva kitalálni, mit is tegyen az asztalra. De jó hírünk van: sokszor nem is az ételen, sokkal inkább a szervírozáson van a hangsúly!

Ha például a csemeténk nem szereti a zöldségeket, semmiképp sem az a jó út, hogy tésztával vagy hússal tömjük. Bújtassuk el az ételben a számára nem kívánatos hozzávalókat úgy, hogy ne ismerje fel őket! Lehet, hogy egy adott élelmiszert a kinézete miatt, nem pedig az íze miatt nem szeret.

Hogy bemutassam nektek, mennyire nem bonyolult egy ilyen harapnivaló elkészítése, összedobtam három fogást, amelyben bemutatok egy – a már az előbb említett – „bújtatott” ételt, egy egyszerű reggelit, ami a tálalástól lesz izgalmas számukra, és egy desszertet, amin bemutatom, mennyire egyszerűen lehet dekoratív étellé varázsolni egy pár perces édességet úgy, hogy így sem töltöttem vele öt percnél többet.

Egérke reggelire

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan készülnek a cuki reggelik, ide kattintsatok!


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!